Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №240 від 18.05.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#У обласній раді...

Голів обрали, УНП »опустили»

Третє пленарне засідання сесії облради принесло чимало сюрпризів. Незважаючи на досить простий порядок денний, що, на перший погляд, потребував від депутатів лише технічної роботи - натискати на кнопки, народні обранці знову всіх здивували.

Перший раз - коли голосували за обрання і затвердження голів 10 постійних комісій. Цікаво, що у переддень сесії, на погоджувальній раді, представники усіх фракцій та депутатських груп обирали кандидатів на ці посади спільно. Однак, вже на пленарному засіданні незрозумілу позицію зайняла фракція УНБ Костенка і Плюща. Георгій Лебедюк, якому запропонували очолити комісію з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, зняв свою кандидатуру на користь співфракційця Мирослава Семаніва. Однак цим вчинком пан Лебедюк лише здійняв хвилю обурення в усіх депутатів.

“Нашоукраїнці” запропонували на цю посаду Віру Кобилянську, її й підтримала більшість. Решту комісій очолили: Анатолій Юхименко від партії Регіонів (з питань бюджету, фінансів та податків), Григорій Мініч від “Нашої України” (з економічних питань та комунальної власності), Микола Кучерук від БЮТ (з питань розвитку підприємництва та залучення інвестицій), Володимир Варфалюк від “Нашої України” (з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку села), Олександр Рудик від Соцпартії (з питань екології, природокористування, ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи), Анатолій Жуковський від “Нашої України” (з питань духовності, культури та соціальної політики), Михайло Кривко від Народного блоку Литвина (з питань науки, освіти, молодіжної політики, фізичної культури та спорту), Дмитро Диновський від БЮТ (з питань місцевого самоврядування, розвитку територій та європейської інтеграції) і Віктор Вдовиченко від БЮТ (з правових питань, гласності, депутатської етики та Регламенту). У подальшій роботі сесії члени фракції УНБ Костенка і Плюща лише скаржилися то на те, що робочі матеріали їм роздали запізно, й вони не встигли з ними ознайомитися, то на огріхи електронної системи підрахунку голосів.

- Ми голосуємо, а в нас одні нулі, - поскаржився депутат Жданюк. На що відразу ж отримав гостру відповідь від першого заступника голови облради Валентина Королюка.

- Бо ви й є нулі, - резюмував він.

18.05.2006Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 18.05.2006p. 
На головну сторінку