Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №572 від 12.10.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Чужих дітей не буває

Сімейна підтримка, мамине лагідне слово, батькове мужнє плече -це чи не найважливіші речі у житті кожної дитини. Але часто доля підносить жорстокі жарти і дитина залишається без батьківської опіки чи, взагалі, сиротою. На щастя, на світі ще є добрі та сердечні люди, яким не байдужа доля дітей і для яких, головне, немає чужих дітей, а є лише свої, рідні.

Саме сім’я Чубаїв у Рівному бажає створити на один дитячий будинок сімейного типу більше. Для цього на засіданні виконавчого комітету затвердили проект “Про створення дитячого будинку сімейного типу”.

- Ця сім’я вже пройшла навчання на базі обласного центру соціальної служби дітей та молоді, яке є обов’язковим, - розповідає начальник служби у справах дітей Андрій МІЩЕНЯ. - І отримала рекомендації - сім’ї, яка може створювати дитячий будинок сімейного типу. Зараз ми затверджуємо лише початковий етап - це проект рішення, адже будинок сімейного типу зможе функціонувати лише тоді, коли буде надана квартира і влаштовані діти.

Наразі квартира, в якій проживатиме сім’я, ремонтується.

Між іншим, у Рівному на сьогоднішній день функціонує два сімейні будинки, створені 2002 року. Варто зазначити, що на утримання однієї дитини у будинку сімейного типу на місяць держава виділяє два прожиткових мінімуми, а однієї дитини з інтернату - приблизно 10 тисяч гривень.

12.10.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 12.10.2012p. 
На головну сторінку