Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №241 від 25.05.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Кадрові зміни

Віктор Матчук замінив Василя Червонія

Віктор Матчук замінив Василя Червонія

Новий голова ОДА змінюватиме чиновників згідно до аналізу їх роботи і проситиме допомоги у Києва

Ближче до кінця минулого тижня з’ясувалося, що візит до Рівного прем’єр-міністра Юрія Єханурова, який в ході поїздки ще й представив нового губернатора, - не чергова плітка, а цілковита реальність.

У Рівному прем’єра зустріли міні-мітингом: біля обласної адміністрації вишикувалося приблизно п’ять десятків прихильників “старого” голови ОДА. Зібрання, очевидно, мало на меті продемонструвати нові радикальні гасла про те, що “Наш прем’єр – Тимошенко” і “Ющенко, ти підписав собі вирок”. Але, на рішучість київських гостей плакати ніяк не вплинули: Юрій Єхануров у присутності обласних депутатів, чиновників та іншого не менш поважного люду таки зачитав указ про звільнення Василя Червонія з посади голови ОДА. Панові Червонію дістався букет від прем’єра, подяка від уряду та оплески залу. Щоправда, стоячи екс-голові чомусь аплодували лише підлеглі.

Наостанок Василь Червоній виголосив бліц-звіт про виконану роботу. Якщо вірити цифрам і фактом, то справді складається враження, що причин для звільнення голови наче й не було. В області все гаразд, за півтора року зроблено ого-го скільки, і за показниками Рівненщина задніх не пасе. Тому Василь Михайлович “підкоряється волі президента”, але вважає, що звільнили його незаконно - під час відпустки. І взагалі, за словами пана Червонія, причини його звільнення треба шукати у політичній площині: мовляв, все це – цілковиті інтриги. Не виключено, що власну честь і гідність Василь Червоній згодом захищатиме і в судовому порядку.

Тим часом указ про призначення новим керівником області “нашоукраїнця” Віктора Матчука зал зустрів бурхливим оваціями. Пан Матчук подякував за довіру і традиційно пообіцяв працювати на благо області. Слова подяки виголосив новий голова і на адресу попередників – Романа Василишина, Миколи Сороки і Василя Червонія: всі вони, мовляв, свого часу працювали для області, а тому вдячності у будь-якому разі заслуговують. Якими ж будуть перші кроки нового голови, Віктор Матчук поки не оголошував. А підлеглих заспокоїв: радикальних кадрових змін не буде. Принаймні, найближчим часом, бо напрацювання обласної адміністрації новий губернатор збирається прискіпливо аналізувати і лише тоді – робити якість висновки.

25.05.2006Марина СТЕПАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 25.05.2006p. 
На головну сторінку