Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №574 від 25.10.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Їздимо в маршрутках яскравіше

“Будь добрішим, коли це можливо, а це можливо - завжди”, “Якщо розвивати щось одне, то все змінюється довкола”, “Не намагайся виправити людей”, - саме такі надписи розклеїли активісти проекту “Яскраве Рівне”.

Ця акція є другим етапом проекту і зупинятися на цьому її організатори не планують, адже в процесі проведення заходів з’явилося ще багато свіжих ідей, які потрібно реалізувати.

Безвідповідальні батьки

Упродовж року 14 рівненських батьків притягнули до адмінвідповідальності. Факти ухиляння батьків від створення належних умов нав, виховання та розвитку дітей виявили спеціалісти служби у справах дітей Рівненського міськвиконкому під час обстеження житлово-побутових умов сімей, що потрапили у складні життєві обставини.

Саме через це спеціалісти провели 290 перевірок. Як наслідок - до Рівненського міського відділу УМВС області скеровано матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності 14 батьків, на вихованні яких перебувають 22 дитини. Також до міського суду Рівного направили 5 позовних заяв про позбавлення батьків батьківських прав.

До Рівного завітає “Бардаф”

Саме під такою назвою у місті пройде виставка, яку можна переглянути до 15 листопада в ресторані готелю “Мир”. Її автори представили спорт у незвичному інноваційному ракурсі, перетворюючи своїм індивідуальним баченням спортивну фотографію на витвір мистецтва.

Використовуючи техніку довгих витримок, автори виставки подовжують і час сприйняття художнього образу, де рух ніколи не зупиняється, має свою тривалість, таким чином допомагаючи спостерігачу сприйняти бажаний образ.

Сприятливий бізнес - дохід до бюджету

У Рівному значно зросли доходи до бюджету, причина цьому криється у створенні сприятливих умов для ведення бізнесу. Варто зазначити, що підприємці, які сплачують податок за спрощеною системою оподаткування, за період січень-вересень поточного року спрямували до бюджету більше 18 мільйонів гривень.

Також на збільшення надходжень до бюджету вплинуло зростання кількості осіб-підприємців. Загалом у ДПІ в м.Рівне нараховується більше 11 тисяч фізичних осіб-підприємців, які сплачують єдиний податок. У порівнянні з аналогічним показником минулого року - їх кількість зросла більш ніж на 3 тисячі.

Без гарячої води

Саме так вже більше тижня живуть мешканці будинку на Макарова, 38, що у Рівному. ЖКП “Західне” повідомило жителів, що через ремонтні роботи в будинку на тиждень відключать воду. Як пояснили в ЖКП, будинок підтоплений.

Під питанням залишається опалення і гаряча вода у будинку через розірвану магістраль. Окрім того, у ЖКП розповіли, що електроенергію в будинку теж можуть вимкнути. Варто зазначити, що термін проведення робіт вже пройшов, а води, за словами мешканців, так і немає. А деякі чиновники взагалі заявили, що мешканці будинку взагалі повинні подякувати за ремонт багатоповерхівки, а не турбувати через таку дрібницю, як відсутність гарячої води.

25.10.2012



Рівне-Ракурс №10 від 25.10.2012p. 
На головну сторінку