Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №574 від 25.10.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Візит*

Андрій ПАРУБІЙ: “Українці
повинні воювати не між
собою, а проти влади”

Андрій ПАРУБІЙ: “Українці повинні воювати не між собою, а проти влади”

“Єдиний шлях протистояти нинішній владі - це об’єднання всіх людей, які насправді прагнуть змін та кращого майбутнього. ВО “Батьківщина” - це вісім партій, які поставили собі за ціль згуртувати українців. Ми об’єднали не тільки політиків, а й громадських діячів, науковців, журналістів - ми усвідомлюємо, що стати пліч-о-пліч і згуртуватися разом - це єдиний спосіб подолати нинішню владу”, - таку думку висловлює відомий український політик, один із лідерів ВО “Батьківщина” Андрій ПАРУБІЙ.

На нинішніх парламентських виборах Андрій Парубій іде у партійному списку ВО “Батьківщина”, яка у виборчому бюлетені має номер 19.

- Я хотів йти по мажоритарному округу в рідному Львові, бо там вже не раз обирався і в обласну, і міську ради, - зазначає Андрій Парубій. - Однак керівництво Об’єднаної опозиції, провівши соціологію по Україні, побачило, що я маю досить великий відсоток підтримки, тому запропонували працювати не по одному округу, а по всій країні. Мною вже проведено більше 350 зустрічей в усіх куточках України. І варто зазначити, що не важливо, з ким я зустрічаюся - селянами, містянами; не важливо, де проходять ці розмови - у сільському клубі, на вулиці чи в іншому місці - для них важлива підтримка і впевненість у завтрашньому дні. Не можна і не потрібно говорити про розділення України на Схід і Захід, адже всі ми - українці, і проблеми у всіх однакові. Різні куточки держави - це не різні країни, а єдине ціле. В основному громадян різних областей цікавлять соціальні питання. Українці втомилися жити незрозуміло як, для них важлива стабільність та добробут.

Тому шоком для них стала пенсійна реформа, від якої найбільше страждають сільські мешканці. При кожній зустрічі жінки запитують: “Як нам у селі заробити на пенсію, коли роботи немає, а пенсійний вік збільшили?”. Зрозуміло, що мешканці села не забезпечені роботою, тому кожен виживає, як може - хтось продає молоко, сир, а хтось - ягоди і гриби. Ми можемо відверто говорити, що в селі місця, де можна отримати робочий стаж, немає.

Для людей важко зрозуміти, чому влада говорить, що в держави немає коштів на виплату соціальних пільг, а от на утримання президента - 2 мільйони гривень щоденно, в бюджеті знаходиться.

Влада використовує будь-які методи, аби розділити людей та змусити їх протистояти один одному. Одним із методів такого розколу є закон про мовну політику.

Хоча насправді він так і не був прийнятий. Вищезгаданий законопроект навіть не внесли до порядку денного - регіонали оточили трибуну і таким чином, нібито, проголосували за прийняття закону про мовну політику, який не сприймають ані на Заході, ані на Сході. Люди зазначають, що немає жодних проблем із мовою - є проблеми соціального характеру. Для них не важливо, на якій мові до них прийдуть платіжки за комунальні послуги, для них важлива сума, яка в них зазначатиметься. Українці добре усвідомлюють, що цим законом Віктор Янукович просто хоче розділити громадян, щоб вони воювали між собою, а не проти влади.

Ми не розуміємо такої влади і такого державного підходу - тому й маємо такий результат - результат суцільного розчарування та зневіри у громадян. На сьогодні недовіра до влади і держави в цілому - це і є той фактор, який об’єднує громадян, не залежно від місця проживання чи соціального статусу.

25.10.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 25.10.2012p. 
На головну сторінку