Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №574 від 25.10.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Мільйон відвідувачів Дубенського замку

Таке побажання до подальшого активного розвитку Державного історико-культурного заповідника міста Дубно озвучив перший заступник голови обласної ради Михайло Кривко на відкритті міжнародної наукової історико-краєзнавчої конференції, присвяченої 520-річчю Дубенського замку.

Зважаючи на динаміку оновлення та розширення експозицій заповідника, можна стверджувати, що реалізація цього побажання цілком ймовірна. Вже нині йдеться про сто тисяч відвідувачів. Завдяки старанням директора заповідника Леоніда Кічатого та всього колективу до уваги гостей твердині над Іквою запропоновані різноманітні експозиції, реставровано та відкрито унікальні за формою та змістом зали замку князів Острозьких.

На вищий рівень піднято статус заповідника і серед міжнародної спільноти музеїв. Тому нині в рамках конференції вітчизняні науковці отримали можливість поспілкуватися з колегами з Польщі та Литви.

Дубенський змок - це предмет гордості, який є історичною візитівкою Великої Волині і Рівненщини зокрема.

- Варто відзначити, - наголосив Михайло Кривко, - що з часу створення державного заповідника проведено колосальну роботу. Особливо інтенсивним став 2012 рік, адже відкрито цікаві експозиційні зали, кожна з яких ілюструє яскраву сторінку історії та культури краю.

Зрозуміло, що коштів, яких сьогодні потребує такий величезний проект, з бюджету виділяється недостатньо. Тому потрібно думати над усіма можливостями фінансування. У той же час ставиться за завдання - максимальне розкриття потенційного ресурсу заповідника. Якщо нині йдеться про 100 тисяч відвідувачів, то завтра ми повинні говорити про мільйон. Це потребує злагодженості комплексного механізму: відповідної реклами, пропаганди тощо. Утому числі потрібна підтримка не лише управління культури, а й, наприклад, управління освіти. Варто було б зробити традиційними цільові екскурсії для учнів. Маючи таку перлину як Дубенський замок, ми повинні сповна використовувати можливості для всебічного розвитку та вивчення історії України.

25.10.2012



Рівне-Ракурс №10 від 25.10.2012p. 
На головну сторінку