Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №574 від 25.10.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Зустріч*

Віктор Пинзеник: “Розвиток
економіки - одне з головних
завдань “УДАРу”

Віктор Пинзеник: “Розвиток економіки - одне з головних завдань “УДАРу”

Розвиток підприємств, забезпечення робочих місць, гідна заробітна плата та повага до людської праці - саме про ці прості, та у той же час, складні речі говорив екс-міністр фінансів, кандидат у народні депутати від партії “УДАР” Віктор ПИНЗЕНИК.

- Подорожуючи Україною та спілкуючись з людьми, я спостерігаю, що специфічних питань і проблем, які були б притаманні лише для однієї області, немає, - зазначає Віктор ПИНЗЕНИК. - У Чернігові, Харкові, Донецьку, Львові, Рівному та в інших областях ми говоримо не просто про зміни, а зміни, що потрібні для людей, які створюють робочі місця, наповнюють державний бюджет та дбають про майбутнє наших дітей.

Та всі розуміють, аби будувати хорошу економіку в країні, нам необхідно вирішити вже існуючі проблеми.

Україна донедавна мала один із кращих показників державного боргу, а тепер ми бачимо, що його сума збільшилася у сім разів. Причина такої ситуації - дефіцит бюджету.

Окрім цього, погіршився інвестиційний клімат. Наша країна залежна від експорту - він складає рівно половину всього валового продукту, та його відсоток постійно зменшується. Вищезазначені проблеми можна вирішити, але ніхто цього не робить.

У громадян України понад 300 мільйонів гривень лежить на депозитах, а поза банками знаходиться понад 200 мільярдів гривень. До 70 тисяч доларів - це гроші, які люди ховають під подушкою чи матрацом. Будь-яка розумна людина, маючи заощадження, робить так, щоб вони приносили ще більший прибуток. Але в нас виникає інша проблема - люди не хочуть вкладати свої гроші, бо немає стабільності та впевненості у завтрашньому дні. У результаті, зароблені роками заощадження можуть зникнути, як мильні бульбашки.

Того ж дня Віктор Пинзеник відвідав ПАТ “Рівненська фабрика нетканих матеріалів”, позаяк на його переконання не менш важливим завданням для України є створення умов для інвесторів, які працюватимуть у нашій країні без жодних ризиків.

Екс-міністр коротко ознайомився із технологією, яка дозволяє використовувати натуральні та хімічні волокна, відходи та вторинну сировину текстильних виробництв. Оглянувши цехи, Віктор Пинзеник наголосив, що працювати у такий складний час - нелегко. Аби змінити ситуацію на краще та відновити українську економіку, необхідно розуміти, як працює ринок та що потрібно країні.

- Курс має дихати, має плавати, це має безпосереднє відношення до діяльності цього підприємства, бо це зміцнює позиції на внутрішньому ринку, йому дає переваги порівняно з імпортом; з іншого боку, - розширення можливостей для експорту, - каже Віктор Пинзеник. - Настав час витягати Україну з боргів, у яких вона живе п’ятий рік поспіль. З майже 500 мільярдів гривень боргу країна витрачає на відсотки з його погашення вдвічі більше, ніж спрямовує на українську армію. А це гроші викинуті на вітер.

Віктор Пинзеник поспілкувався із працівниками фабрики та її керівництвом. Перші ставили чимало запитань фінансистові, більшість із яких присвятили саме розвитку виробництва, поліпшенню соціального захисту робітників, стабілізації ситуації в країні.

- Наша мета - мета команди Віталія Кличка, полягає в тому, щоб домогтися перелому, який змінив би розвиток країни на краще, - говорить Віктор Пинзеник. - Нам необхідно створити умови для розвитку економіки, інвестицій, міжнародних зв’язків. Люди повинні відчути підтримку та добробут, а це і є головна мета партії “УДАР”.

25.10.2012



Рівне-Ракурс №10 від 25.10.2012p. 
На головну сторінку