Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №574 від 25.10.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

*“Я іду у Верховну Раду для захисту простих людей”

*“Я іду у Верховну Раду для захисту простих людей”

Так почав свою розповідь кандидат у депутати по 152 (рівненському) виборчому округу Валентин Кирилюк. Валентин Володимирович - не політик, а людина праці, яка понад 20 років проживає у Рівному, все життя мешкає в області і розуміє проблеми та біди простих людей. У 2005 році змінив профіль роботи - розпочав кар’єру будівельника і дуже швидко став шанованим і в цій галузі. У 2006 році тодішній міський голова Рівного Віктор Чайка нагородив Валентина Кирилюка від імені міськвиконкому за високий професіоналізм, сумлінне та якісне виконання будівельних робіт, активну участь у побудові скверу Марії Несвицької.

Автор запитав у Валентина Володимировича, як він бачить роботу нової Верховної Ради і до чого нам варто йти у державотворенні.

- Я відстоюю засади централізму. У країні потрібно, аби більше повноважень було у президента, який є гарантом Конституції і особою, обраною більшістю громадян України. Саме він несе відповідальність за розвиток країни. Тільки за такої схеми можна досягнути ефективного управління державою в цілому.

На місцевому рівні потрібна тісна співпраця між виконавчими гілками влади - обласної, районних адміністрацій та рад різних рівнів. Вдалим прикладом є Рівне, де міський голова Володимир Хомко зміг налагодити якісну співпрацю з доволі строкатою міською радою. Що ж до місцевого самоврядування, то я вважаю, що у керівників міст та сіл повинно бути більше повноважень, аби вони могли краще виконувати свої обов’язки. Для того, аби життя рівнян покращилося, потрібно, аби у Верховній Раді були такі депутати, які б захищали їх інтереси, а не були маріонетками в руках партійних лідерів та олігархічних кланів. Для того, аби життя людей покращилося, я і йду до парламенту.

- Пане Валентине, які проблеми життя Рівного ви вважаєте найболючішими?

- Найскладнішою вважаю ситуацію у ЖКГ. Стан справ у цій галузі безпосередньо зачіпає усіх без винятку рівнян, і тому я пропоную передати усі прибудинкові території мешканцям будинків, аби вони як співвласники будівель приймали рішення, що потрібно розміщувати на цих територіях. Так ми вирішуємо низку проблем міського господарства і даємо можливість рівнянам самим вирішувати питання. Також, я за те, щоб мешканці міста могли просто і без зайвої тяганини встановлювати автономне опалення, дахові котельні. Зрозуміло, що це повинно бути суворо в рамках закону, а його може прийняти лише парламент.

Що стосується промисловості міста, то тут потрібна державна підтримка у створенні нових виробництв. Я бачу потребу в побудові нових підприємств зі збереження та переробки сільгосппродукції. Це, крім тисяч нових робочих місць, дасть можливість здешевити продукти для рівнян, а наші селяни зможуть продавати свою продукцію місцевим підприємствам за чесною ціною. Роль держави у цьому процесі важлива. Потрібно заохотити бізнесменів вкладати кошти у нові виробництва, створити комфортну податкову систему. Однак, я категорично проти того, аби нові підприємства були повністю звільнені від оподаткування, бо державі потрібно мати джерела фінансування соціальних програм. Також є небезпека, що з’являтимуться підприємства, не зареєстровані у Рівному, які не платитимуть податки у місцевий бюджет. На жаль, подібні випадки у місті є і нам усім потрібно дуже обережно ставитися до цього феномену.

Потребує держаної підтримки і будівельна галузь. Сьогодні у Рівному, як і по всій Україні, не вистачає недорогого соціального житла для молодих людей. Потрібно так перебудувати галузь, аби ціни на квартири були “підйомні” для молодих родин, які щойно вступають у доросле життя.

Усі ці проблеми не можна вирішити тільки в рамках Рівного. Потрібні нові закони, які може прийняти лише Верховна Рада, в якій буде прагматична, патріотична більшість, яка працюватиме задля добробуту громадян держави. Тому, з Богом у серці і з вірою в людей я йду на вибори.

25.10.2012Записав Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 25.10.2012p. 
На головну сторінку