Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №574 від 25.10.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

*Підсумки кампанії: Рівному потрібен свій депутат

*Підсумки кампанії: Рівному потрібен свій депутат

В останні дні перед виборами хочеться підвести підсумки і поділитися власними враженнями від цьогорічної кампанії у Рівному.

Напередодні виборів я провів десятки зустрічей у дворах і в колективах. І сьогодні хочу подякувати вам, рівняни, за те, що ви приходили на ці зустрічі. Але особливо дякую за інше - за те, що ви ділилися зі мною своїми проблемами. Дякую, що стояли зі мною іноді під холодним дощем, іноді до пізньої ночі. Дякую за те, що були відвертими - іноді ви просили в мене про допомогу, іноді сварили і критикували.

І основний мій висновок від цієї кампанії - це те, що ви хочете мати дійсно СВОГО мажоритарного депутата у Верховній Раді. Я прекрасно розумію, що вирішення 90% тих болючих проблем, про які ви мені розповідали, - у компетенції міської влади. Це вона має чистити каналізацію у будинках, латати діряві дахи, будувати дитячі майданчики, заасфальтовувати під’їзні шляхи до будинків, купувати сміттєві баки і навіть косити бур’яни біля ваших осель. Зрештою, за це міські чиновники отримують немалі гроші із бюджету.

Я не один раз бачив у ваших очах розчарування в міській владі. Ви махнули на неї рукою і часто справедливо вважаєте, що з нею краще не зв’язуватися. Але чиновникам треба нагадати, на кого вони працюють!

Завдання народного депутата, обраного по мажоритарному окрузі, - стати контролером для міських чиновників. Влада у Рівному сьогодні не несе відповідальності ні перед ким. Тому і потрібна людина, яка стоятиме над ними із “нагайкою” і змусить їх виконувати їхні прямі обов’язки. Тому одне із основних моїх завдань як народного депутата - це КОНТРОЛЬ МІСЬКОЇ ВЛАДИ. Запевняю вас, рівняни, разом із вами ми змусимо чиновників запрацювати!

Одні кандидати ідуть у парламент для того, щоб тільки втекти в Київ, отримати там квартиру, недоторканість, інші - просто хочуть комусь щось довести. У мене ж інше завдання - справді зробити щось для рідного міста. Адже я далі разом із вами житиму у Рівному і мені хочеться, щоб це місто з кожним роком ставало кращим і кращим.

Звичайно, у Рівному є такі проблеми, які силами однієї міської влади вирішити неможливо. Це ті питання, на які не вистачить і десяти річних бюджетів міста. Тому як майбутній народний депутат я визначив для себе п’ять основних завдань, якими займуся одразу ж наступного дня після виборів.

Перше - це утеплення багатоквартирних будинків у Рівному (передусім панельних і з білої силікатної цегли). Друге - це виведення важкого вантажного транспорту з міських вулиць через добудову об’їзної дороги. Третє - це будівництво сучасного спортивного комплексу, який дозволить проводити наше з вами дозвілля на європейському рівні. Четверте - очищення річки Устя та озера Басів Кут. І п’яте моє завдання - це вирішення проблеми із чергами у дитячих садочках, що можна зробити завдяки наданню державної допомоги приватним дитсадкам.

З такими завданнями мерія сама ніколи не впорається. Тому я готовий взяти ініціативу на себе, я готовий пробивати вирішення згаданих проблем у Києві: через уряд, Верховну Раду, через державний бюджет.

При цьому я відверто радий, що вже наприкінці кампанії мене підтримала політична партія “УДАР” та особисто її лідер Віталій Кличко. Це дає мені впевненість у тому, що усі пункти моєї програми для Рівного будуть підтримані однією із найбільших фракцій у наступному парламенті.

Сьогодні ж я звертаюся до Вас, рівняни! Прийдіть 28 жовтня на виборчі дільниці і зробіть свій вибір. А вже після 28 жовтня ми спільно з вами перейдемо до вирішення наших з вами болючих проблем.

25.10.2012Віктор МАТЧУК, позапартійний кандидат-самовисуванець по виборчому округу №152, підтриманий партією “УДАР” Віталія Кличка



Рівне-Ракурс №10 від 25.10.2012p. 
На головну сторінку