Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №574 від 25.10.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#За правду, силу, молодість та віру!*

Сергій Костючко:  “На виборах
переможе правда, бо саме
у правді – сила”

Сергій Костючко: “На виборах переможе правда, бо саме у правді – сила”

До перемоги Сергія Костючка, явного лідера передвиборчої кампанії по 154-му виборчому округу на Рівненщині, що включає у себе Млинівський, Демидівський, Радивилівський, Дубенський, Здолбунівський райони, залишився один найважливіший крок - дружно проголосувати виборцям 28 жовтня за свого найдостойнішого кандидата в депутати України!

енерального директора ПП “Агро-Експрес-Сервіс” Сергія Костючка добре знають в Україні як аграрія, громадського діяча, мецената. А віднині - і як перспективного та авторитетного представника нової політичної генерації, котра йде у парламент задля рішучих перемін у суспільному житті.

Власне, Сергій Костючко якраз і балотується у народні депутати України, щоб, будучи у законодавчій владі, змінити життя на краще - і в Україні, і по виборчому округу, і у ставленні до кожного виборця.

Уже зараз, зважаючи на стрімке зростання політичного авторитету Сергія Костючка як найбільш підтримуваного виборцями округу кандидата в депутати можна без сумніву стверджувати: такий депутат - енергійний, принциповий, порядний, правдивий - виборця абсолютно не підведе.

- Сергію Степановичу, у разі перемоги на виборах (а Вам її бажає переважна більшість виборців 154-го округу) чим Ви готові, образно кажучи, відплатити виборцям округу за довіру та підтримку?

- Тим, що працюватиму заради захисту їхніх інтересів чесно, самовіддано. Так, як це робив на всіх попередніх посадах і водночас ще з більшою енергією та натхненням. Для народного депутата України, беззаперечно, головними завданнями є два: приймати закони для суспільства і тримати тісний зв’язок з округом, з виборцями, пройматися вирішенням їхніх нагальних проблем. Саме цей обов’язок для мене - як стимул, що даватиме натхнення до праці.

А ще - у разі перемоги на виборах для того району, який під час голосування проявить найбільшу прихильність до моєї кандидатури, я обіцяю організувати такий дивовижний концерт за участю найвідоміших заслужених та народних артистів України, якого край ще не знав і не бачив!

Це, звичайно, у завтрашньому дні. А сьогодні, коли передвиборча кампанія доходить до завершення, я хочу щиро подякувати кожному виборцеві 154-го округу за його мудрість, життєву позицію, витримку і, звичайно, підтримку. За те, що люди не піддалися на популізм, на підкуп, на брехню, яка на цих виборах однозначно не мала ні меж, ні стида, ні совісті.

- Власне, про цьогорічні вибори. На них до вашої особистості була настільки велика зацікавленість, що навіть опоненти почали “наближувати” до народу вашу біографію. Одні, приміром, заявляли, що Ви йдете в парламент від влади, інші - що від опозиції…

- Як би мене не прив’язували до якоїсь партії, в реальності я був і залишаюся безпартійним. Йшов на вибори не від влади чи опозиції, а від громади - як самовисуванець. Не прикривався ні чиїми партійними прапорами, ні, тим більше, іменами партійних вождів.

- А якщо умовно заглянути у майбутнє: Ви у Верховній Раді України в разі обрання народним депутатом, до якої фракції маєте намір примкнути?

- Примкнути, вочевидь, не зовсім підхоже слово для мого принципового рішення. Я вважаю так: оскільки цьогорічні вибори проходять за системою, коли половина депутатів обиратиметься від партій, а іншу половину становитимуть депутати, вибрані по округах, то принаймні п’ятдесят відсотків депутатів-мажоритарників і надалі матиме позапартійний статус.

Тому я ініціюватиму або ж увійду у групу ініціаторів створення абсолютно нової, незаангажованої позапартійної групи чи фракції.

- Багато в чому це підґрунтя, мабуть, формувалося на численних ваших зустрічах із виборцями, на концертах - святах української пісні, які Ви подарували для доброї сотні сіл та міст виборчого округу?

- Звичайно, невід’ємна частина виборчого процесу - це агітація. Інше питання - як її проводити, як доносити до людей життєву позицію кандидата в депутати, його погляди, міркування устремління… У цьому сенсі особисто я постарався щиро відкритися душею перед людьми через журнали, які потрапили у кожну домівку, через численні зустрічі з виборцями, через розуміння та вирішення їхніх проблем.

А ще вдався до такого кроку - нехай за мене агітує українська пісня. Зрештою, навіть не агітує, а приносить душевну насолоду і втіху шановним виборцям. Бо, якщо відверто, то люди в селах давно зачекалися великих концертів за участю заслужених, народних артистів України.

Той, хто побував на цих концертах, запам’ятає їх на все життя. Заодно й мені надзвичай приємно, що подарував людям радість. Приміром, у своєму рідному Млинові на концерт прийшло понад чотири тисячі люду - і це в несприятливу, дощову погоду!!!

Ще більш масові дійства були в Радивилові, Дубні, Здолбунові. З приводу згаданого Здолбунова, то я, приміром, дуже вдячний районній владі, що на догоду іншому кандидату заборонила проводити наш концерт у будинку культури. Бо якби концерт за участю народного артиста України Степана Гіги чи Волинського народного хору проходив у приміщенні, то його могла б побачити лише невелика частина глядачів. А так - на площі та в гідропарку - зібралася сила-силенна люду. Відповідно, втіха від пісні була набагато величнішою.

Більше того, ті численні подяки, які прозвучали від глядачів на адресу артистів і на мою адресу як ініціатора пісенних дійств, залишили у серці і розраду, і прихильність, і віру в те, що ми українці, - велика сила, коли об’єднуємося довкола добра і правди, а не довкола зла й брехні.

- А що, навіть біля проникливої у серце пісні може витати щось непристойне?

- Як не прикро, але нинішні вибори засвідчили й такі факти. Наприклад, у Демидівці в день виступу Волинського народного хору, приїзд якого селище чекало десятиліттями, усіх культпрацівників повідправляли у відрядження по селах задля якихось надуманих заходів, декому із голів сільрад напряму заборонили буди присутнім на концерті. Мовляв, вам є кого підтримувати - провладного кандидата, а не Костючка!

Загалом ці та інші подібні факти (у тому ж Демидівському районі, Здолбунівському, а найбільше - у Дубенському) яскраво засвідчують, на кого поставила влада на цих виборах і якими методами користується задля досягнення мети…

- Сергію Степановичу, Вас знають людиною відвертою. А тут ви починаєте прикриватися загальними фразами. Конкретно: про кого мова?

- Будь ласка, про Корилкевича. Зрештою, мова навіть не про Корилкевича як провладного кандидата, а про цілу “цистерну” бруду, яку заготовила його команда для своїх опонентів. І насамперед для мене. Вже навіть смішно стало, люди перепиняють мене і кажуть: ну що писав би Корилкевичів “Оберіг”, якби Костючко при Радянському Союзі не навчався в академії державної безпеки… Або ж про що писали б “підпільні” листівки та газета “Рівне-час”, наближена до іншого вашого конкурента по виборах - Королюка?

Виходить: про себе - мало тем для іміджу. От і починають люди доганяти свій рейтинг чорним піаром на інших. Цей бруд, чесно кажучи, перейшов усі межі людського здорового глузду.

Водночас пишаюся тим, що мені й моїй команді вистачило терпіння й совісті не втягуватися у цей брудний вир, не вдаватися під час передвиборчої кампанії до позовних заяв, чого, власне, й чекали мої опоненти - аби, образно кажучи, ще більше роздмухати вогнище. Закінчаться вибори - ось тоді уся ця маячня й підпаде під дію чинного законодавства…

- Орієнтиром для дії політика є запити виборців. Наскільки вони для Вас будуть визначальними у разі перемоги на виборах?

- Сьогодні на території округу надзвичайно багато проблем. Це, приміром, вкрай низька зайнятість населення роботою. Не менша проблема - ціновий паритет, який знецінює селянську працю. Дороги по селах - їх треба будувати й будувати. Увага з боку держави до вчителів, медиків, культпрацівників, зважаючи на їхню існуючу зарплату та соціальну підтримку, бажає сьогодні бути набагато кращою. Так як і увага до ветеранів, до молодого покоління, яке стає на самостійний життєвий шлях…

Загалом актуальних питань більш ніж достатньо. Із кожного населеного пункту, де мені довелося побувати, я їхав із цілою низкою конкретних запитів. Скажу відверто: мені при Божій помочі під силу їх реалізація, якщо люди довірять бути народним депутатом України.

Наостанок, користуючись нагодою, хочу побажати усім виборцям 154-го виборчого округу, членам їхніх сімей міцного здоров’я, злагоди у сім’ях, твердої віри у краще майбутнє нашого прекрасного краю.

Запрошую усіх виборців взяти участь у голосуванні 28 жовтня і зробити достойний та мудрий вибір.

- А Вам, Сергію Степановичу, найперше побажання від виборців 154-го округу - перемогти на виборах і достойно представляти наш край та Україну!

- Щиро вдячний! Хай береже усіх Бог!

25.10.2012Інтерв’ю взяв Євген Цимбалюк



Рівне-Ракурс №10 від 25.10.2012p. 
На головну сторінку