Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №574 від 25.10.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Реалії: хто є хто*

Нарешті по округу №154 все прояснилося:

Данило Корилкевич - кандидатура Партії регіонів

Провладний кандидат у народні депутати по виборчому округу №154 (Рівненська область: Млинівський, Демидівський, Радивилівський, Здолбунівський, Дубенський райони, місто Дубно) 63-річний Данило Корилкевич та агітаційна група Рівненської обласної організації Партії регіонів на чолі із заступником голови обласної організації Партії регіонів, начальником виборчого штабу обласної організації Партії регіонів, головою Рівненської обласної ради (нині у відпустці) Юрієм Кічатим проводять спільну передвиборчу агітацію “за Корилкевича!”.

Черговим доказом цьому стала їхня спільна зустріч із головами сільських рад, адмінперсоналом у Млинові, на якій Юрій Кічатий офіційно заявив, що віднині головні зусилля рівненських регіоналів спрямовуються на підтримку Данила Корилкевича.

На підтвердження процитую уривки промови Юрія Кічатого на вищезгаданому заході:

“Кожна політична сила висувала на вибори по мажоритарних округах свого кандидата. І ми висунули свого кандидата від Партії регіонів - Колодича Петра Даниловича. Висували, знаючи про те, що ми будемо підтримувати іншого кандидата…

Данило Михайлович (ось тут він присутній, якщо я говорю неправду, то він мене поправить) довго думав, чи йти йому на вибори. Ми його переконували: Даниле Михайловичу, ось ваш рейтинг. Другий раз зробили - ось ваш рейтинг. Він сам зробив соціологічні дослідження. Подивилися…

І ми визначились у підтримці Данила Михайловича Корилкевича. Це визначення було не просто спонтанним, а було тим осмисленим, що ми зняли свого депутата Колодича Петра Даниловича із виборчих перегонів від Партії регіонів. Немає його вже у виборчому списку як кандидата”.

Як відомо, ще перед початком передвиборчої кампанії Данило Корилкевич, голова Дубенської райдержадміністрації, член фракції Партії регіонів у Рівненській обласній раді з 2010 по 2012 рр., почав віддаляти себе від причетності до фракції Партії регіонів.

Своїми заявами про християнську мораль, християнську економіку, пробуджену любов до української мови, прозріле розуміння значущості УПА в історії України він постарався уособитися з надзвичайно патріотичною, не згідною із політикою Партії регіонів людиною.

А ще - непричетною до бізнесу, тоді як журнал “Фокус” декілька років тому ввів Корилкевича у число ста найбагатших людей України, оцінивши його статки не одним десятком мільйонів доларів…

Зрештою, гроші грішми, а ось умовне дистанціювання від політики Партії регіонів пана Корилкевича було цілком зрозумілим, адже на території округу позиції Партії регіонів (за результатами попередніх виборів та цьогорічних соціологічних досліджень) явно не є лідируючими.

Тут би пану Корилкевичу, проявивши гордість за членство у фракції Партії регіонів облради, взяти й докласти максимум зусиль, щоб підняти цей рейтинг. Але тоді чи піднявся б його власний рейтинг? Оте друге питання, вочевидь, якраз і змусило його діяти так, як насправді діяв.

Але тепер, коли вибори виходять на фінішну пряму, коли в основному сформовано громадську думку, представники Партії регіонів вирішили відкрити завісу: що головна підтримувана ними кандидатура - Корилкевич. Відповідно, заповзято взялися агітувати за нього.

Звичайно, мають на це повне право. І пан Корилкевич має повне право разом із представниками Партії регіонів, взятий “за ручку” відомою й доволі поважною в області посадовою особою, сумісно проводити передвиборчі зустрічі й агітацію. Але чи зрозуміє виборець таку логіку дій провладного кандидата?

Врешті, існує в народі гарне прислів’я. Російською воно звучить так: “Насильно мил не будеш”. Українською перекладається: “Силою не будеш милою”. Або ж: “Не поможуть і чари, як хто кому не до пари”.

Отож, чи до пари виборцю пан Корилкевич, вирішувати вже самому виборцю - 28 жовтня... Вирішувати й логічно думати, яку фракцію зобов’язаний підтримувати депутат в разі обрання… І чи взагалі парламент має бути побудований на “старих” у політиці обличчях.

Тут саме життя підказує вихід: законодавча влада України потребує нової політичної еліти - не прив’язаної до партійної приналежності, принципової, енергійної у своїх діях і порядної, незрадної у своїх життєвих принципах.

От і все… От і думаймо, хто під цей критерій найбільше підходить…

25.10.2012Василь МУХА



Рівне-Ракурс №10 від 25.10.2012p. 
На головну сторінку