Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №575 від 02.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

АЕС під контролем

З 1 до 16 листопада на Рівненській атомній електростанції буде проведено планову партнерську перевірку, а оцінюватимуть роботу АЕС міжнародні експерти, зокрема, Московський центр Всесвітньої асоціації операторів АЕС.

Такі дії спрямовані на те, щоб оцінити здатність Рівненської атомної електростанції працювати на якісно вищому рівні. Тому протягом двох тижнів міжнародні експерти обходитимуть приміщення, оцінюватимуть стан обладнання та дотримання персоналом вимог охорони праці, спостерігатимуть за проведенням експлуатаційного процесу, а також за ремонтними роботами на енергоблоці. Такі партнерські перевірки на РАЕС проходили уже двічі. Щоразу експерти відзначили високий рівень безпеки станції і кваліфікації персоналу.

Цукор подешевшає на 15%?

Таке припущення висловили експерти аграрного ринку. Тож у листопаді цьогріч вартість цукру може знизитися на 15% у порівнянні з серпнем цього року.

Та більш всього таке зниження ціни Рівненщини не стосуватиметься, а навіть, навпаки, виробники очікують у листопаді її зростання. Це пояснюється тим, що цукровий буряк вирощують не лише заводи-виробники, а й фермери. Коли пройде період здачі і переробки цукрового буряка - конкуренція на ринку знизиться і, відповідно, ціна зростатиме.

Новий центр дозвілля

Молодь села Перекалі Демидівського району та прилеглих населених пунктів відтепер матиме місце, де цікаво та з користю провести свій вільний час. Адже саме тут відкрили відділ дозвіллєвої роботи Княгининського культурно-дозвіллєвого комплексу.

Отож, у відремонтованому приміщенні мають працювати гуртки з настільного тенісу, більярду, шахів та шашок. Окрім цього, функціонуватиме пункт видачі книжок. За кошти місцевого бюджету в закладі встановили нове опалення та електромережі, змінили підлогу, вікна та двері.

Загалом цьогоріч на оновлення закладів культури Рівненщини спрямували майже 2 мільйони гривень. На впровадження в них енергозберігаючих технологій витратили ще 1 мільйон гривень, а на понад 2 мільйони гривень закупили сценічні костюми, музичні інструменти та інший інвентар для організації змістовного дозвілля молоді.

Найдовший міст добудували

Будівництво одного із найдовших мостів через річку Горинь майже завершено. Цей міст забезпечує сполучення між селами Люхча та Одринки, і скорочує шлях від села Карпилівка до райцентру Сарни на 20 кілометрів.

Безпосередньо реконструкцію здійснює мостовий батальйон військової частини із міста Дубно.

Найкращий посадовець

Кращу посадову особу місцевого самоврядування Рівненщини визначать у листопаді. До участі запрошуються посадові особи, що працюють у виконавчих апаратах обласної, районних рад та посадові особи міських, селищних та сільських рад зі стажем служби в органах місцевого самоврядування не менше двох років, які змагатимуться в таких номінаціях: “кращий сільський, селищний, міський голова”, “краща посадова особа сільських, селищних, міських рад”, “краща посадова особа виконавчих апаратів районних рад та міст обласного значення”.

02.11.2012



Рівне-Ракурс №10 від 02.11.2012p. 
На головну сторінку