Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №577 від 17.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Результат виборів

Хомка попросили…

Хомка попросили…

Вибори до Верховної Ради закінчилися, а от революційний настрій у депутатів так і не зник. Чи то амбіції не вдовольнили, чи може просто погода була, як то кажуть “нельотна”, та чергова сесія Рівненської міської ради пройшла неспокійно.

Ще не розпочавши розглядати питання порядку денного депутат Рівнеради, керівник Рівненської міської організації ВО “Свобода” Олексій Бучинський звернувся до міського голови Рівного Володимира Хомка із закликом добровільно звільнити посаду мера Рівного.

- Це зумовлено тим, що вибори до Верховної Ради України чітко показали справжній рейтинг мера, за якого фактично насправді проголосували всього 7% мешканців Рівного, - зазначає Олексій БУЧИНСЬКИЙ.

Сам тек звернення звучить так:

“…Ви не допрацювали три роки на посаді, на яку обрала вас громада Рівного, і вирішили взяти участь у виборах до Верховної Ради України, засвідчивши цим кроком готовність залишити займану посаду.

Намір балотуватися до Верховної Ради ви висловили, незважаючи на наслідки вашої діяльності на посаді міського голови Рівного за останні два роки. Це і ліквідація комунальних підприємств міста, і заведення на ринок монополістів-приватників, непрозорість у тендерних та земельних процедурах, приведення в занепад комунального господарства Рівного (аварійні дахи будинків, знищені комунікації в багатоповерхівках, занедбані прибудинкові території, напівзруйновані спортивні майданчики та повний занепад професійних команд міста).

…Враховуючи вищезазначені факти, а також висловлену вами готовність залишити посаду міського голови, ми наполегливо радимо не йти проти волі рівненської громади і негайно, щоб не погіршувати ситуацію та не доводити місто до повного колапсу, добровільно написати заяву про складання повноважень міського голови Рівного”.

Варто зазначити, що таке звернення викликало бурю емоцій у народних обранців. Та міський голова поставив його на голосування. Так, за документ проголосувало шість депутатів, причому розподіл голосів вийшов дуже цікавим. ВО “Свобода” у Рівненській міській раді представляє п’ять депутатів, а от голосів “за” було шість, так хто шостий?

Зі свого боку міський голова також зробив неочікуваний хід. Володимир Хомко заявив: “Депутат Бучинський винен у розвалі комунального господарства. Тому прошу поставити на голосування озвучене питання”. Пропозицію таки поставили на голосування - “за” проголосувало три народні обранці.

- За вас проголосувало шість, а за мене три - це вдвічі менше, - вигукнув депутат Рівнеради Олексій Бучинський.

На цю репліку міський голова зазначив, що це просто був збій системи.

17.11.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 17.11.2012p. 
На головну сторінку