Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №577 від 17.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Конощук без телефону

У Рівному в перерві на сесії міської ради в депутата Марії Конощук зі столу поцупили мобільний телефон. При тому, що на засіданні були присутні лише депутати, акредитовані журналісти і запрошені гості. Дотелефонуватися не вдалося, адже номер вже був поза зоною досяжності. Марія Конощук зазначила, що напише заяву у правоохоронні органи.

Платити доведеться

Вищий господарський суд України розглянув касаційну скаргу прокуратури Рівненської області і скасував постанову Рівненського апеляційного господарського суду від 18 липня цього року, залишивши в силі постанову цього ж суду від 29 листопада 2011 року: компанія “Рівне-авто” має сплатити до бюджету 115 тисяч гривень заборгованості з орендної плати за землю.

Найменша заборгованість

Заборгованість з виплати заробітної платні на підприємствах, установах та організаціях Рівного значно зменшилася.

- На сьогоднішній день ми маємо два економічно активних підприємства, три підприємства банкрути та два економічно не активних підприємства. Заборгованість із заробітної плати у Рівному найменша порівняно з Тернополем, Луцьком, Вінницею, Житомиром. Середньомісячна зарплата в місті 2505 гривень.

Дітей побільшає

Аби покращити демографічну ситуації в місті, медики ведуть постійну роботу з покращення надання медичних послуг.

- У Рівному проживає 272 жінки, які є безплідними і серед них після проведеного лікування у 45 жінок вже можуть народити дитину. У порівнянні із попередніми роками робота покращилася, кількість кесарових розтинів зменшилася на більш ніж 30% - заявив начальник управління охорони здоров’я Михайло СТИЧИШИН.

Проїзд з комфортом

Покращені умови проїзду у громадському транспорті обіцяють для рівнян, що погано бачать.

Для цього на прохання громадської організації “Генерація успішної дії” у столиці було розроблено спеціальний прилад. З його допомогою незрячі пасажири зможуть дізнатися про номер маршруту та напрям руху.

У Рівному такий пристрій поки що лише один, тай він на маршрутку ще не встановлений. Та сподіватимемося, що люди, які мають вади зору, отримають належні умови проїзду, а владі за бюджетні кошти вдасться придбати хоча б десяток таких приладів. 

Кіно польською

Рівняни зможуть подивитися польське кіно мовою оригіналу щомісяця у арт-хаусному кіноклубі “Gonzo”.

Партнером проекту є “Українсько-Польський союз імені Томаша Падури”. Першим фільмом проекту, який покажуть на екрані міні-кінотеатру стане “Зала самогубців”, що має виражений соціальний контекст.

Двоє рівнян пройшли у “Голос. Діти”

Другий відбірковий день талант-шоу юних виконавців відбувся цієї неділі на каналі “1+1”. Серед багатьох учасників проекту були й двоє рівнян - Катерина Качановська та Максим Опанащук, які потрапили у команду Олега Скрипки.

17.11.2012



Рівне-Ракурс №10 від 17.11.2012p. 
На головну сторінку