Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №577 від 17.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Будівництво

На Пантеоні поставили хрест?

На Пантеоні поставили хрест?

Вже декілька років на Рівненщині існує проблема із добудовою Пантеону, що у селі Гурби Здолбунівського району.

Варто нагадати, що будівництво Пантеону в Гурбах розпочато силами Здолбунівського району 2008 року. Там споруджено стелу Божої Матері, проведено частину опоряджувальних робіт. Питання, коли ж все-таки добудують Пантеон, зацікавило представників постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків. На засіданні депутати вирішили розібратися в цьому питанні та з’ясувати, чому ж справа не рухається далі пустих обіцянок.

- Спочатку потрібно розібратися, що ми хочемо будувати на Гурбах, - зазначає заступник облдержадміністрації Анатолій ЮХИМЕНКО. - Одні хочуть там церкви зводити, інші - монастирі, а решта прагне закінчити розпочаті роботи. Ми повинні зрозуміти, що є порядок, за яким можна використовувати кошти державних та місцевих бюджетів. І для того, щоб ми могли витратити гроші, нам потрібен дозвіл на будівництво.

- У нас мова йде лише про добудову Пантеону, - зазначає член постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Віктор КРИВУН. - З однієї комісії до іншої ми постійно говоримо, що гроші є, тільки потрібна авторитетна людина, яка виконає роботи, а тепер з’ясовується, що гроші на добудову є та їх неможливо використати.

Пояснити стан справ з будівництвом Пантеону зумів Юрій Сідлецький.

- Минулого тижня виготовили проектно-кошторисну документацію, вже провели експертизу, за якою визначено загальну вартість проекту - 989 тисяч гривень, - розповідає начальник Головного управління з питань будівництва та архітектури облдержадміністрації Юрій СІДЛЕЦЬКИЙ. - Фірма, що будуватиме об’єкт, вже готова до роботи, лише чекає на проплату авансу.

Однак будівництво наразі залишається на рівні розмов, коли ж отримають робітники фірми підрядника аванс - не відомо, а з цього випливає, що дата початку будівництва також залишається під питанням.

17.11.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 17.11.2012p. 
На головну сторінку