Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №577 від 17.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Економія

120 тисяч на обласну раду

Саме на таку суму планують збільшити поточне утримання обласної ради.

Як виявляється, коштів не вистачає на охорону приміщення та оплату послуг автотранспорту.

- Курйоз ситуації полягає в тому, що навколо обласної ради розікрали майже всі паркани. То про яку охорону ми говоримо, може її взагалі не існує, - зазначає член постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Віталій КРИВУН.

Між іншим, на охорону виділяють близько 500 тисяч гривень у рік.

Варто зазначити, що освіта Рівненської області забезпечена на 100%. Такі висновки можна зробити із доповіді на засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків начальника Головного фінансового управління облдержадміністрації Людмили Кушнер. Також пані Людмила зазначила, що область уже декілька років не просить додаткових коштів на галузь освіти і цей рік не є виключенням.

Тож, у зв’язку з економією коштів у галузі освіти, управління фінансів запропонувало скоротити видатки у сумі 1 мільйон 963 тисячі гривень. Вся річ у тім, що цього року у зв’язку із проведенням “Євро-2012” вдалося зекономити на стипендіях у вищих професійних навчальних закладах.

Також видатки зменшать у галузі сільського господарства, а саме на 150 тисяч зменшується на програму забезпечення області продовольчим зерном і 200 тисяч - з програми реформування розвитку сільського комунального господарства. Ці кошти в основному пропонують спрямувати на галузь охорони здоров’я - на розрахунки за спожиті енергоносії. А от 185 тисяч на придбання медикаментів - у відділення онкогематології.

- Варто зазначити, що бюджет області виконується і навіть в деякій мірі перевиконується. Ми зменшуємо три мільйони гривень на енергосубвенцію, і вперше отримали субвенцію на часткове відшкодування ліків гіпертонікам, - розповідає начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації Людмила КУШНЕР. - Також збільшується субвенція на 9 мільйонів гривень у погашенні різниці в тарифах теплової електроенергії, послуг водопостачання і водовідведення.

17.11.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 17.11.2012p. 
На головну сторінку