Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №577 від 17.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Плани

Вибори на Рівненщині будуть навесні

- За попередніми результатами статус з обласного на народний можуть змінити три депутати. Це - Микола Кучерук, Микола Сорока, Олег Осуховський, які йшли на вибори в мажоритарних округах. Окрім того, цього року пішов із життя Михайло Колісниченко, який був обраний до обласної ради по мажоритарному округу №36 (м.Кузнецовськ). Тобто, на даний час 4 мажоритарні округи залишилися без своїх представників. Ймовірним також є входження до парламенту Юрія Благодиря, який має 78 номер у виборчому списку Партії регіонів, - розповідає голова обласної ради Юрій КІЧАТИЙ.

Звичайно, по цих округах будуть проводитися довибори. Все залежить від того, як депутати обласної ради передбачать кошти для забезпечення цієї виборчої кампанії. Зрозуміло, що цього року знайти такий фінансовий резерв неможливо, тому що вибори лише по одному округу коштують приблизно 350 тис. грн. Якщо ж помножити цей показник на 4 або й 5, то це досить серйозна сума для обласного бюджету.

Тому ми плануватимемо відповідні кошти в бюджеті 2013 року. Збиратимемо Президію обласної ради і вестимемо переговори з усіма фракціями, для того, щоб мати можливість провести цю виборчу кампанію якісно і прозоро. Що стосується дати проведення виборів, то я як голова обласної ради переконаний, - і сподіваюся, що колеги підтримають мене у цьому, - що краще було б і для виборців і для обласної ради як органу місцевого самоврядування провести ці вибори навесні 2013 року.

Думаю, що при плануванні бюджету на наступний рік ми передбачимо необхідну суму коштів для того, щоб вибори були проведені з необхідним фінансовим забезпеченням. Передбачаю, що ця виборча кампанія буде активною. Це вже показали вибори народних депутатів України по наших мажоритарних округах.

Загалом ми маємо надію на те, що вихідці із депутатського корпусу обласної ради і надалі - вже на вищому рівні, лобіюватимуть інтереси жителів Рівненщини. Сподіваюся, на це не вплине те, яку політичну силу представляє той чи інший народний депутат. Важливо, щоб співпраця народних депутатів від Рівненщини з представницькою і виконавчою гілками влади області була ефективною і активною задля поліпшення соціально-економічного стану нашого регіону.

17.11.2012



Рівне-Ракурс №10 від 17.11.2012p. 
На головну сторінку