Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №577 від 17.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Комісія

Хто не береже минулого, той не бачить майбутнього -

ця думка голови постійної комісії з питань науки, освіти, культури і духовності Світлани Левицької об’єднала протилежні позиції при вирішенні дискусійного питання.

Дискусію викликало питання щодо створення тимчасової депутатської комісії для вирішення питання належного вшанування пам’яті жертв розстрілів, здійснених радянською владою у м.Дубно в червні 1941 року, та заміни стели пам’ятника на честь осіб, причетних до політичних репресій. Доповідач - священик Віталій Поровчук, обґрунтовано пояснив зміст проблеми. “Органи місцевого самоврядування і влада покликана не розділенню, а консолідації суспільства. Громадськість пропонує замінити стелу і встановити її з текстом, який примиряє, а не розділяє людей, тобто жертвам Другої світової війни, не залежно від кого вони загинули. Потрібно докласти чималих зусиль, спрямованих на вшанування жертв, позаяк є люди, котрі стверджують і переконують населення, що розстрілів цих не було”.

Голова постійної комісії Світлана Левицька підкреслила важливість цього питання, зауваживши: “Хто не береже минулого, той не бачить майбутнього”. Члени комісії підтримали її та вирішили рекомендувати опрацювати відповідне питання з виїздом в м.Дубно для вирішення його по суті та вироблення спільних пропозицій щодо підготовки проекту рішення.

17.11.2012



Рівне-Ракурс №10 від 17.11.2012p. 
На головну сторінку