Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №579 від 29.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Культура

Рівнянам відкрили Колаковського

Відомий український історик та публіцист Ярослав Грицак познайомив рівнян із творчістю непересічної людини, поляка Лєшека Колаковського.

Презентацією книги Лєшека Колаковського “Похвала неконсеквентності”, упорядником якої став Ярослав Грицак, який також написав передмову та примітки до книги, провели у невимушеній та пізнавальній атмосфері.

“Не знати, хто такий Колаковський, - сором, а не читати його - гріх”, - саме з такими словами звернувся до відвідувачів пан Ярослав. Він наголосив, що це дуже велика проблема, що в Україні Колаковського не знають. І саме ця книжка створена для того, аби зацікавити читача. Вона написана з гумором і є найлегшою для сприйняття молодою аудиторією. За своє життя Лєшек Колаковський написав близько 30 книг, а його головний талант проявився в есе, сповнених іронії. Саме вони й увійшли до книги “Похвала неконсеквентності”.

Окрім Рівного, Ярослав Грицак планує презентувати цю книгу у містах Західної України, у Донецьку, Харкові та Дніпропетровську.

А от ініціатором запрошення пана Ярослава до Рівного став Вадим Сторожук. Який наприкінці зазначив, що наступного разу до Рівного він планує запросити українського правозахисника, публіциста, члена-засновника Української Гельсінської групи Мирослава Мариновича.

29.11.2012



Рівне-Ракурс №10 від 29.11.2012p. 
На головну сторінку