Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №579 від 29.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Сортуємо квартиру

Настав час навести порядок вдома. По-перше, ми дістали із шаф теплий одяг та інші речі, які влітку стояли тихенько в кутку і порошилися. По-друге, погода зіпсувалася і велику частину часу сім’я стала проводити вдома. І у родинах, які мають дітей, боротьба з розкиданими іграшками, книгами, одягом стає мало не щохвилинним обов’язком. Заказать штукатурка машинная в Киеве.

Здається, тільки на стику сезонів розумієш, наскільки сильно захарастився будинок за такий короткий проміжок часу. І тут починається найцікавіше - гра в перетягування каната “викинути-залишити”.

Як ви зазвичай визначаєте, залишити річ чи викинути? Є речі, які просто рука не піднімається викинути: “а раптом ще знадобитися?!”. І за роки таких речей назбирується повна шафа.

Працює або зламалося?

Якщо гарненько покопирсатися, напевно, у вас знайдеться декілька поламаних речей, які відкладаються щоразу зі словами “поремонтуємо”. Якщо ця річ потрапила вам до рук вдруге, проте так і залишилася несправною - це серйозний привід для того, щоб викинути її не задумуючись.

Чи можу я замінити цю річ?

Якщо ви все-таки не впевнені викидати чи залишати зламану річ, задайте собі таке запитання: “Якщо річ зламана, я її ремонтуватиму чи знайду їй заміну”. Якщо ви обрали друге, тоді точно можете сміливо викидати.

Чи здається вам ця річ потенційно корисною, але ви сумніваєтеся в тому, що її використовуватиме?

Під цей пункт потрапляють всі химерні і страшенно незручні вази, графіни для води, дублікати ключів, дивні штопори, скляні банки і т.д.

Ці речі чекали “особливого моменту”?

Так можна сказати про численні нові тюбики з гелем, шампунем і кремами у ванній, красиве канцелярське приладдя, рушники, новий одяг “на вихід” і т.д. Не зберігайте це - використовуйте! Ви ж не збираєтеся жити вічно! Цим особливо страждають бабусі й люди у віці за 45 - у них різко активізується режим “хом’яка” і всі нові подаровані речі починають осідати на полицях шаф.

Служать речі своїй першочерговій меті?

Насамперед це стосується всього милого кухонного, канцелярського і банного приладдя. Все це красиве і миле, але зовсім не факт, що зручне у використанні.

Чи можна цю річ замінити на більш нову модель?

Це з розряду чоловічої “заощадливості”. У наших шафах зберігається величезна кількість кабелів, перехідників, нових телефонів застарілих моделей і навіть припала пилом ігрова приставка. Навіщо зберігати те, що може бути замінено на більш нову модель? Якщо шкода просто викидати, то або віддайте комусь із знайомих, якщо точно впевнені в тому, що він хотів цю річ, або продайте на аукціоні.

Ви не чіпали цю річ лише тому, що вона акуратно лежала і нікому не заважала?

Так, іноді речі красиво лежать на полицях і нікому не заважають. Але ними і не користуються. Скажімо так, ці речі використовують тактику хамелеона і просто маскуються під потрібні. Навіщо їх зберігати, якщо можна змінити на інші красиві, але справді потрібні речі?

Ці речі несуть у собі спогади?

З цією категорією розлучатися особливо важко. Тим більше, якщо в сім’ї є діти і це їх “трофеї”. Так, деякі речі все ж варто зберегти на пам’ять, але тут головне - не перестаратися. Деякі люди доходять до абсурду і зберігають все, включаючи пуповину, перший зуб, локон волосся і пластилінових чоловічків, зліплених ще в дитсадку.

Ця річ колись використовувалася?

Якщо робити прибирання ґрунтовно і на совість, ви можете знайти багато нового і цікавого. Особливо, якщо у вас велика сім’я і друзі з родичами при кожному приході в гості дарують невеликі подарунки. У результаті може з’ясуватися, що в будинку є нові речі, про існування яких ви зовсім забули. Звичайно, не варто їх відразу викидати. Якщо протягом декількох тижнів ви до них так і не доторкнулися, тоді віддайте їх тому, хто потребує їх більше.

29.11.2012zenhabits.net



Рівне-Ракурс №10 від 29.11.2012p. 
На головну сторінку