Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №580 від 06.12.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вирок

На 14 років суд ізолював убивцю студентки

Міський суд Рівного поставив остаточну крапку в кримінальній справі, порушеній за вбивство студентки-другокурсниці та викрадення її речей.

У вересні 2006 року двоє молодих людей, 19-річна Марія та 26-річний Руслан, відзначали своє знайомство за чарчиною в одному з місцевих кафе. Молоді люди невдовзі разом покинули приміщення закладу. А вже за добу правоохоронці виявили в підвалі одного з будинків, неподалік нічного пристанища парочки, на вулиці Вербова бездиханне напівоголене тіло молодої дівчини.

Як розповів обвинувачений, між ним та дівчиною виник сексуальний потяг і вже в під’їзді першого ліпшого будинку вони мали намір вдатися до інтиму. Однак в останню хвилину дівчина відмовила Русланові та відштовхнула його. За таку непередбачувану відмову чоловік вдарив Марійку в обличчя, від чого вона упала на сходи. Ударившись головою об холодний бетон, дівчина втратила свідомість. Засуджений стверджував, що намагався привести її до тями, однак проведені експертизи свідчили зовсім інше - смерть настала в результаті удушення. Як показали їх висновки, до моменту асфіксії дівчина була лише непритомною, однак, живою.

Аби сховати тіло та інсценувати напад на студентку, Руслан затягнув його в підвал, де відібрав сумку, одяг та мобільні телефони Марічки. Друзям, які бачили їх удвох того вечора, наказав підтвердити те, що він покинув заклад наодинці.

Під час досудового слідства обвинувачений неодноразово змінював свої покази та намагався ввести слідство в оману. Однак ретельний аналіз усіх подробиць тієї ночі дозволив правоохоронцям докопатися до істини. Зізнався у вбивстві дівчини чоловік лише у залі судового засідання, де також підтвердив ще й факт крадіжки особистих речей жертви.

Раніше не знайомий з кримінальною відповідальністю, Руслан засуджений до 14 років позбавлення волі за ч.1 ст.115 ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України.

06.12.2012



Рівне-Ракурс №10 від 06.12.2012p. 
На головну сторінку