Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №578 від 22.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Продовжуючи тему

Виплатіть зарплату!

Саме з такими вигуками працівники ЗАТ “Рівненський ливарний завод” зустрічали народних обранців перед сесійним засіданням.

Під стінами обласної ради знову пікет. Цього разу до народних обранців з вимогами звернулися працівники ЗАТ “Рівненський ливарний завод”, що у селі Городок Рівненської області.

Близько трьох сотень працівників заводу можуть втратити заробіток, тим самим лишитися без фінансового забезпечення себе та своєї родини. Аби цього не сталося, пікетувальники вимагали від обласної влади врятувати їхнє підприємство. У свою чергу влада пообіцяла, що підтримає працівників та пояснює, що згідно із законом, вони не вправі втручатися у господарську діяльність приватного підприємства.

- Нам вже увірвався терпець, тому й прийшли під стіни обласної ради. Ми вимагаємо вирішити питання із заборгованістю із заробітної плати з січня 2012 року. Також ми просимо вирішити подальшу долю ЗАТ “Рівненський ливарний завод”, терміново відновити роботу підприємства, а головне, притягнути до кримінальної відповідальності осіб, які винні у розвалі підприємства, - зазначає голова профспілкового комітету Ливарного заводу Арсеній КРАСНІКОВ.

Працівники прокуратури області підтверджують, що у період з грудня 2011 по лютий 2012-го на ливарному безпідставно не виплатили робітникам заробітну плату на загальну суму 1,6 мільйона гривень. За цим фактом порушили кримінальну справу. У ході слідства встановлено факт надання службовими особами підприємства недостовірної звітності з праці до ГУ статистики області, у зв’язку з чим також порушено кримінальну справу.

За актами прокурорського реагування упродовж 2012 року погашено заборгованість перед працівниками на суму 1 мільйон гривень.

22.11.2012



Рівне-Ракурс №10 від 22.11.2012p. 
На головну сторінку