Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №578 від 22.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Рік спорту без спорту

Зміни до обласного бюджету на 2012 рік викликали у народних обранців бурю емоцій. І хоча всі пункти по цьому питанню обговорювалися на постійних комісіях, у депутатів таки виникли запитання на пропозиції до розподілу коштів.

- Всі прекрасно знають, що 2012 рік є Роком спорту. За нашу каденцію більше Року спорту не буде, але якщо по правді, то такого року нам не потрібно, - зазначає депутат обласної ради Олег ХОМИЧ. - Ми вносили свої пропозиції стосовно стадіонів “Авангард”, “Мототрек” на бюджетній комісії, та вони розглянуті не були. Тому, не маючи іншого виходу, вносимо пропозиції на сесії обласної ради. Я пропоную підтримати зміни до бюджету та передбачити на реконструкцію приміщення Обласної школи вищої спортивної майстерності - 82 тисячі гривень, на виконання заходів обласної програми “Спортивний майданчик” на 2014 рік - 728 тисяч, на підготовку спортивних клубів та установ - 644 тисячі.

Та за такі зміни до бюджету проголосував лише 21 народний обранець - рішення не прийняли.

- Я, як голова постійної комісії з питань соціальної політики, щороку проводжу перевірки соціальних закладів Рівненщини, і хотів б на ці виїзди запросити народних депутатів, щоб вони могли самі побачити, в яких умовах проживають мешканці області, - розповідає депутат обласної ради Віктор ОЛЬХОВИК. - За результатами перевірок ми дали ряд пропозицій, та жодна з них не взята до уваги. Майже в усіх соціальних закладах не встановлена пожежна сигналізація. Ми щороку розподіляємо бюджет, та не виділяємо кошти на такі речі. Не зрозуміло чого чекаємо, пожежі, в якій можуть загинути люди? Аби закрити питання з протипожежної безпеки у всіх комунальних закладах, необхідно витратити приблизно 2,5 мільйона гривень.

На пропозиції, як потрібно перерозподілити обласний бюджет, заступник голови області Анатолій ЮХИМЕНКО зазначив: “Перш ніж говорити, на що потрібно виділити кошти - скажіть, звідки ми їх маємо забрати, аби виконати подані пропозиції”.

На це депутат облради Віктор КРИВУН відповів: “Є де взяти кошти - просто потрібно менше витрачати”.

22.11.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 22.11.2012p. 
На головну сторінку