Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №581 від 13.12.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дослідження

Сміття вивозять якісно, - рівняни

Громадянська мережа “ОПОРА” провела дослідження громадської думки щодо діяльності компаній, які забезпечують вивезення відходів з обласного центру.

Польовий етап дослідження відбувався з 26 по 30 листопада 2012 року. Він включав збір первинної соціологічної інформації за допомогою анонімного опитування 640 мешканців Рівного, що обслуговуються ТзОВ “Санком-Рівне” та КАТП 1728.

Результати опитування показали, що 76% мешканців Рівного вважають послуги з вивезення побутового сміття у місті якісними. Ще 17% мешканців обласного центру вважають, що послуги з вивезення побутового сміття надаються неякісно. Важко відповісти на це запитання - було 6% опитаних.

Графік вивезення сміття у Рівному повністю влаштовує 63% опитаних мешканців міста. Варіант відповіді “не влаштовує, сміття треба вивозити частіше” обрали 28% респондентів. Про те, що “графік вивезення влаштовує, однак, його не дотримуються”, повідомило 4% опитаних. Жоден респондент не обрав відповіді “не влаштовує, сміття потрібно вивозити рідше”. Не змогли відповісти на це запитання 5% респондентів.

На запитання, чи прибирається територія біля контейнерів після завантаження сміття, 65% рівнян обрали варіант “так, працівники підприємства прибирають навколо контейнерів”, 20% - “не завжди, інколи не прибирають”, 5% - “ні, навколо контейнерів не прибирають”. Не змогли відповісти на запитання 10% респондентів.

Тарифи за вивезення сміття влаштовують 49% опитаних. Ця категорія респондентів вважає, що тарифи відповідають якості наданих послуг. Завищеними тарифи вважають 35% мешканців Рівного. Заниженими - 1%. Не змогли відповісти на запитання 15% респондентів.

На запитання, чи задоволені мешканці Рівного якістю роботи диспетчерської служби підприємств, які надають їм послуги з вивезення сміття, 80% опитаних відповіли, що не мають досвіду спілкування з диспетчерською службою. Варіант відповіді “так, задоволені” обрали 12% учасників опитування. “Ні, не задоволені. Оператори не відповідають на дзвінки чи не реагують на звернення” - 3%, “ні, не задоволені. Оператори не ввічливі” - 1% учасників опитування.

Будівництво заводу із переробки сміття на вторинну сировину та альтернативні види палива підтримують 79% респондентів. Не цікавляться цим питання 10% опитаних респондентів, проти такого будівництва - 3% мешканців. Не змогли відповісти на запитання 8% респондентів.

На запитання “чи важливо для вас, яка саме компанія вивозить сміття у вашому районі” 68% рівнян обрали варіант відповіді “ні, не важливо”. Варіант відповіді “так, важливо. Я хочу, щоб цим займалася приватна компанія”, обрали 18% опитаних респондентів. Ще 9% опитаних вважають, що вивезенням сміття має займатися комунальна структура.

З метою порівняльної оцінки якості надання послуг компаніями ТзОВ “Санком-Рівне” та КАТП 1728, “ОПОРА” провела опитування мешканців окремо по кожному підприємству.

Якість надання послуг з вивезення сміття у приватному секторі, який обслуговує ТзОВ “Санком-Рівне”.

Якісними вважають послуги із вивезення побутового сміття підприємством ТзОВ “Санком-Рівне” 69% респондентів, що мешкають у приватних секторах міста. Ще 24% респондентів вважають, що послуги з вивезення побутового сміття у приватному секторі ТзОВ “Санком-Рівне” надає неякісно.

Найчастіше мешканці приватного сектору звертали увагу на нестачу контейнерів для вивезення побутових відходів та недотримання графіку вивезення сміття.

Графік вивезення сміття повністю влаштовує 49% опитаних мешканців приватного сектору. Варіант відповіді “не влаштовує, сміття треба вивозити частіше” обрали 24% респондентів, “графік вивезення влаштовує, однак його не дотримуються” - 16%, “не влаштовує, сміття потрібно вивозити рідше” - 2% респондентів.

Тарифи за вивезення сміття влаштовують 38% опитаних мешканців приватного сектору. Завищеними тарифи вважають 47% респондентів, заниженими - 1%.

Якість надання послуг з вивезення сміття у багатоповерховому секторі, який обслуговує ТзОВ “Санком-Рівне”.

Дослідження показало, що у секторах, де переважають багатоповерхові будинки, рівень задоволення громадян якістю послуг з вивезення побутових відходів ТзОВ “Санком-Рівне” значно вищий, ніж у приватному секторі. Так, 78% респондентів вважають, що послуги з вивезення побутового сміття у багатоповерховому секторі надаються якісно. Ще 14% респондентів вважають, що послуги з вивезення побутового сміття надаються неякісно. Варіант відповіді “послуги не надаються взагалі” не обрав жоден респондент.

Графік вивезення сміття повністю влаштовує 67% опитаних мешканців багатоповерхового сектору.

Тарифи за вивезення сміття влаштовують 51% опитаних. Завищеними тарифи вважають 34% мешканців багатоповерхового сектору, заниженими - 1%.

До переваг ТзОВ “Санком-Рівне” мешканці найчастіше відносили можливість здійснення пропозицій щодо роботи структури. Основним недоліком респонденти вважають вищі, ніж у комунального підприємства тарифи.

Якість надання послуг з вивезення сміття у багатоповерховому секторі, який обслуговує Комунальне автотранспортне підприємство (КАТП 1728).

Результати опитування показали, що 82% респондентів вважають, що послуги з вивезення побутового сміття у багатоповерховому секторі надаються якісно. Ще 12% учасників опитування вважають, що послуги з вивезення побутового сміття надаються неякісно.

Графік вивезення сміття повністю влаштовує 71% опитаних мешканців. Варіант відповіді “не влаштовує, сміття треба вивозити частіше” обрали 17% респондентів. Відповідь “графік вивезення влаштовує, однак його не дотримуються” дав 1% респондентів.

Тарифи за вивезення сміття влаштовують 45% опитаних. Завищеними тарифи вважають 36% мешканців багатоповерхового сектору. Варіант відповіді “тарифи занижені” не обрав жоден респондент.

13.12.2012Прес-центр Громадянська мережа “ОПОРА”



Рівне-Ракурс №10 від 13.12.2012p. 
На головну сторінку