Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №582 від 20.12.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Продовжуючи тему

Стафілококу немає

Йдеться про торгові заклади “Вопак” на вул.Кіквідзе та “Велмарт” на Макарова. Адже нещодавно стала відома інформація, що у двох найбільших супермаркетах Рівного, які виготовляють кондитерські та кулінарні вироби знайдено стафілокок. Та вже на сьогоднішній день цю інформацію офіційно спростувала Рівненська міська СЕС.

Все розпочалося з того, що близько місяця тому заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська дала особисте доручення перевірити всі супермаркети, на базі яких виготовляють кондитерські та кулінарні вироби. Загалом у місті таких закладів є дев’ять.

- Під час перевірки супермаркетів нашими працівниками виявлено ряд порушень, які переважно стосуються недотримання санітарно-гігієнічних та санітарно-технічних норм. Та бактерій стафілококу у супермаркетах “Велмарт” і “Вопак” ми не виявили, натомість ці бактерії знайшли у супермаркеті “Край”, - зазначає головний лікар Рівненської міської СЕС Юрій РОМЕЦЬ. - Оскільки перевірки ми можемо проводити лише раз на рік, решту часу працівники не надто переймаються дотриманням санітарних норм. Варто наголосити, що обладнання в супермаркетах найновіше, відповідає усім технічним вимогам, але при цьому під час роботи великий вплив має і “людський фактор”. Тобто, нами виявлені численні порушення, коли працівники не дотримуються санітарно-гігієнічних норм при прибиранні та обробці посуду, в якому зберігаються продукти харчування.

Як повідомляють у міській СЕС, під час перевірок працівниками за виявлені порушення приписано одинадцять штрафів, тому керівники супермаркетів будуть змушені сплатити по 425 гривень за недобросовісне обслуговування споживачів.

20.12.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 20.12.2012p. 
На головну сторінку