Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №583 від 27.12.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Наші в Раді

Нещодавно стало відомо, в яких комітетах працюватимуть народні обранці, що пройшли від Рівненщини. Отож, Микола Кучерук - один із заступників голови комітету з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики. Микола Сорока працюватиме заступником голови комітету з питань науки та освіти. Віталій Чугунніков - секретар комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства; Олег Осуховський трудитиметься в комітеті з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією, Юрій Вознюк - у комітеті з питань податкової та митної політики, Валентин Королюк - у комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Визнання

Фольклорний колектив “Надвечір’я” із села Хиночі став переможцем проекту “Фольк-Музік - 2012”. Журі телепроекту, який організував Перший національний канал, віддало перемогу нашим землякам за пісню “Як я був молоденький”. Автором цієї композиції є Едуард Приступа (колишній учасник хіп-хоп гурту “Танок на майдані конго”).

А от побачити виступ цьогорічних переможців проекту “Фольк-Музік -2012” можна на Першому національному у новорічну ніч.

Освіта для дітей з особливими потребами

У 25 школах області створили 30 класів, де вчаться 36 учнів із обмеженими можливостями. Адже діти з особливими потребами потребують рівних можливостей для навчання, що й надає їм інклюзивна освіта. Натомість інші учні призвичаюються сприймати фізичні вади цілком нормально, а ще допомагати, бути чуйними. Нині в інклюзивних класах навчаються четверо дітей із порушенням опорно-рухового апарату, для них у школах облаштували пандуси. Вісім учнів мають вади мовлення, корекційні заняття з ними проводять вчителі-логопеди. 14 учнів - із затримкою психічного розвитку, по одній дитині - з вадами слуху та зору. Всі вони навчаються за програмою загальноосвітньої школи. Загалом серед цих дітей лише шестеро учні 6-9 класів, решта - у початкових класах.

Авто для пільговиків

9 автомобілів сьогодні отримали пільговики Рівненщини, їм вручили ключі та документи на новий транспорт. Попередньо власниками вітчизняних легковиків стали більше 30 пільговиків краю, котрі перебували на черзі. Завдяки цьому четверо фронтовиків - інвалідів війни, одержали від держави “Daewoo Sens” безкоштовно. Такі ж автівки зі сплатою 30 відсотків вартості отримали інваліди з дитинства, воїни-інтернаціоналісти та потерпілі від аварії на ЧАЕС. Ще за один “Daewoo Sens” пільговик сплатить 20 відсотків. Водночас “Geele” з ручним керуванням одержить інвалід з дитинства ІІ групи, житель Квасилова.

Загалом цьогоріч за бюджетні гроші придбали автомобілі для 40 пільговиків.

27.12.2012



Рівне-Ракурс №10 від 27.12.2012p. 
На головну сторінку