Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №583 від 27.12.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Свято

Маленький домашній храм

Маленький домашній храм

Напередодні дня Святого Ми колая у Кл е ваньській шк олі-інтернаті для слабозорих дітей, що на Рівненщині, ві д булося урочисте відкриття та освячення духовного центру. Таку ідею вдалося втілити в життя завдяки фонду соціальної допомоги, який утворений за рахунок відрахувань із заробітної плати усіх податківців Рівненщини.

З радістю та хвилюванням говорила свої прості слова директор школи-інтернату Євгенія ФА ЛКО: “За 50 років існування школи, тут навчалися сотні учнів. Але жодне з пережитих тут хвилювань не порівняється із сьогоднішнім дійством, яке перевершило всі наші сподівання. Пройдуть роки, десятиліття, а ми всі пам’ятатимемо ті хвилюючі миті”.

У святковому залі зібралися гості, учні, весь колектив. Зі свічками в руках, затамувавши подих, вони слухали проповідь благочинного м.Рівне та Рівненського району митрофорного протоієрея отця Валерія, який прийшов освятити іконостас, подарований колективом працівників податкової служби області. Ікони вражають своєю красою та Божою благодаттю, а щоденне спілкування з Богом вселяє впевненість дітей у завтрашньому дні, допомагає в навчанні, додає здоров’я та сили.

Під ніжний та мелодійний спів церковного хору, який хвилював серця і душі присутніх, кожен учень, приклонившись до ікони Святого Миколая, отримав від священика іконку покровителя дітей Преподобного Стіліана Пафлагонського.

Перед колективом закладу виступила заступник голови ДПС, голова обласної Ради профспілки Тетяна ПОДСАДА. Вона привітала усіх присутніх зі святом. “Сьогодні втілена в життя прекрасна ідея голови ДПС в області Віктора Башука. Сподіваюся, що цей молитовний куточок віднині сприятиме духовному оздоровленню і діток, і всіх працюючих у школі. Адже здоров’я та щастя залежить від Божого благословення”.

27.12.2012



Рівне-Ракурс №10 від 27.12.2012p. 
На головну сторінку