Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №584 від 03.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Скандал триває

Завітна земельна ділянка

Завітна земельна ділянка

Неабиякий ажіотаж у депутатів міської ради викликало 90-те питання “Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення безоплатно у спільну сумісну власність земельної ділянки на вулиці 16 липня, 31-А”. Вже не вперше на сесійному засіданні піднімається це питання. Минулого разу справа дійшла до блокування представниками від ВО “Свобода” лічильної комісії, та тоді питання відклали на довивчення.

Цього разу суперечка за передачу земельної ділянки була не менш завзятою. Майже після кожного питання депутат від “Свободи” Андрій Бучинський вносив пропозицію поіменного голосування, та перші декілька разів таке рішення не проходило. І вже після внесення цієї ж пропозиції депутатом Андрієм Бортніком - її підтримали. Та на цьому суперечки не закінчувалися, і ситуація з кожним питанням набирала обертів. У сесійній залі час від часу з’являвся народний депутат України Олег Осуховський, який заявляв: “Що вони не дозволять голосувати в закритому режимі”.

Міський голова зазначив, що це не Верховна Рада, і тут бійки влаштовувати не потрібно.

Однак фракція “Батьківщина” вже за декілька питань запропонувала голосувати знову в закритому режимі.

- Цю земельну ділянку можна продати з аукціону, а не віддати задарма, - зазначає депутат Рівнеради Олексій БУЧИНСЬКИЙ. - І хоча нас суд зобов’язав розглянути питання знову, це не означає, що ми повинні за нього голосувати. Тим паче, що йдеться не про 10 соток землі, як це передбачено законодавством, а про 12. Тому я пропоную голосувати за це питання в поіменному режимі.

- Передусім хочу зазначити, що рішення суду звучить не переглянути питання, а зобов’язати передати у спільну власність. Цей житловий будинок поділений між двома особами. Тому відповідно ці люди як власники і мають право на ділянку. Саме через це суд прийняв рішення зобов’язати Рівненську міську раду передати у власність земельну ділянку. Якщо ж вся проблема наразі полягає у кількості соток землі, то мої представники зазначають, що вони готові дві сотки землі викупити.

Повторну пропозицію про голосування у відкритому режимі депутати підтримали, та одразу після цього питання зняли знову ж таки на довивчення. Отож, кому дістанеться земля у самісінькому центрі Рівного, наразі невідомо, однак однозначно можна сказати, що найцікавіше ще попереду.

03.01.2013Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 03.01.2013p. 
На головну сторінку