Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №585 від 10.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини медицини

Медичних кіосків не буде

З 1 січня всі аптечні кіоски не лише на Рівненщині, а й по всій Україні ліквідовано. Саме така реорганізація необхідна для того, аби якість надання послуг громадянам покращувалася. До того ж умови зберігання ліків у кіосках не відповідали усім стандартам.

Варто зазначити, що минулоріч у Рівненській області було 11 аптечних кіосків. З чотирьох утворили аптеки, решту - закрили.

Щоправда, ці зміни ніяк не вплинуть на обслуговування й забезпечення ліками громадян, адже на Рівненщині працює близько 450 аптек, які цілком справляються з покладеними на них функціями.

Навчатимуть на анестезіологів

24 січня Рівненська філія кафедри анестезіології та інтенсивної терапії прийматиме своїх перших курсантів.

Підрозділ відкрили у Рівненській обласній клінічній лікарні. Тож відтепер рівненським лікарям-анестезіологам, щоб вдосконалювати свій професійний рівень, не потрібно їздити до Львова.

Філія стала другою в Україні, яку відкрила кафедра Львівського медуніверситету. У перспективі тут хочуть запровадити циклові курси для лікарів-інтернів.

В селі - столичні умови

У селі Дубівка Володимирецького району відкрили оновлений медзаклад.

Фельдшерсько-акушерський пункт не лише осучаснили, а й зробили багатофункціональним завдяки новому обладнанню. Так, відтепер тут є необхідне устаткування для повноцінного стоматкабінету з імпортною рентгенапаратурою та моніторами для діагностики й спостереження за динамікою лікування.

Окрім сучасного обладнання і теплих приміщень, у ФАПі з’явилося гаряче водопостачання.

10.01.2013



Рівне-Ракурс №10 від 10.01.2013p. 
На головну сторінку