Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №585 від 10.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вільний доступ

Земля он-лайн

З першого дня нового року бажаючі зможуть вільно користуватися публічною кадастровою картою, яка у вільному он-лайн режимі стала доступною для усіх через офіційний веб-сайт Держземагентства.

В електронних нашаруваннях публічної кадастрової карти міститься величезний об’єм інформації: цифрова карта України (ортофотоплан), кордон України, межі областей, межі районів, межі населених пунктів, індексно-кадастрові карти, земельні ділянки та їх межі, кадастровий номер ділянки, форма власності, цільове призначення, площа, а також карта ґрунтів України. Надалі будуть додаватися й інші верстви. Таким чином, Україна піде шляхом світової практики, коли на базі земельного кадастру будується національна система геопросторових даних. Тобто, на кадастр накладатиметься інформація про надра, комунікації і мережі, будови, водні, лісові ресурси і т.д.

- Україна відкриває для широкого загалу інформацію про всі земельні ділянки - це величезний крок назустріч цивілізованому суспільству. Досі у нас єдиного кадастру не було, а інформація про землі приховувалася, що породжувало масу зловживань, земельних махінацій і корупцію. Відтепер кадастр публічний - це гарантія і захист прав власності громадян на землю, - зазначив Голова Держземагентства України Сергій ТИМЧЕНКО.

10.01.2013



Рівне-Ракурс №10 від 10.01.2013p. 
На головну сторінку