Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №586 від 17.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Підтримка

Взяли шефство аж до повноліття

Взяли шефство аж до повноліття

Кожна дитина - це дар, тому і ставитися до неї потрібно як до найціннішого скарбу. Проте з тих чи інших причин не усі малюки наділені любов’ю рідних батьків, а деколи узагалі позбавлені. Подібна ситуація склалася у житті шестирічного Романа Діжурко, жителя села Силець Дубровицького району. Так сталося, що в чотирирічному віці хлопчик втратив обох батьків - спочатку трагічно загинув батько, а згодом померла мама. Вихованням маленького Романа зайнялися дідусь з бабусею.

Про нещасливу долю сироти випадково дізналися бійці Державної служби з надзвичайних ситуацій. Рятувальники одразу взяли шефство над дитиною.

- Ніхто не знав, як відреагує дитина на незнайомих їй людей, тому колектив рятувальників прийняв рішення вперше навідатися до хлопчика у день Святого Миколая, - розповів начальник служби цивільного захисту Дубровицького району Ігор ГАЙДИШ. - Щоб знайомство виглядало красиво, наче у казці, ми перевдягнули нашого співробітника у костюм Миколая Чудотворця.

Наступного разу місцеві рятувальники навідалися до Романа на Різдво. Як розповідають, на досягнутому зупинятися вони не планують, опікуватися малюком хочуть до повноліття. А щойно потеплішає, візьмуть хлопця до пожежно-рятувальної чистини, покатають на спеціальному автомобілі, а якщо Роман виявлятиме бажання, то ще й вчитимуть рятувальним премудростям, раптом хлопчик у майбутньому захоче піти стежиною своїх опікунів-рятувальників.

17.01.2013Дмитро МЕЛЬНИК



Рівне-Ракурс №10 від 17.01.2013p. 
На головну сторінку