Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №586 від 17.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Проблема

Ліфт в один кінець

Ліфтове господарство Рівного перебуває у не найкращій ситуації. Люди змушені щодня, незважаючи на вік та стан здоров’я, діставатися східцями до свого житла. Адже за інформацією прокуратури області, вертикальний транспорт Рівного є небезпечним для життя громадян. Зокрема, про це свідчать проведені органами прокуратури Рівненщини перевірки.

Отож, прокурори встановили, що у місті Рівне потребують модернізації та капітального ремонту 309 ліфтів. Між тим, посадові особи житлово-комунального господарства виконавчого комітету Рівненської міської ради не ініціювали це питання перед міською радою щодо виділення коштів для покращення технічного стану ліфтів міста.

Варто наголосити, що на сьогоднішній день 85 ліфтів, які возять рівнян, є такими, в яких закінчився 25-річний термін експлуатації, і вони потребують експертного обстеження, а також комплексного капітального ремонту.

- Так, на превеликий жаль, ліфтів, в яких закінчився термін експлуатації та які потребують капітального ремонту, в Рівному багато, - підтверджує начальник міського управління житлово-комунального господарства Іван ГЕМА. - Але їх робота не залежить від приписів прокуратури. Державного фінансування ми не маємо, а міський бюджет не здатний потягнути ремонт ліфтів, бо на це потрібно витратити десятки мільйонів, яких у нас немає.

Подібна проблема існує і в Квасилові. Прокуратура повідомляє, що посадові особи Квасилова не виконали приписів органів державного контролю та не вжили заходів щодо безпечної експлуатації 8 ліфтів, термін служби яких становить більше 25 років, та які потребують капітального ремонту.

17.01.2013



Рівне-Ракурс №10 від 17.01.2013p. 
На головну сторінку