Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №587 від 24.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Пропозиція

А ви, як проголосували?

21 січня на передсесійній погоджувальній нараді за участю міського голови, секретаря, голів фракцій та постійних комісій Рівнеради Олександр Лащук вніс проект рішення про зміну Регламенту Рівнеради. У цьому проекті депутат пропонує голосувати за всі рішення у відкритому поіменному режимі. Керівники міста і голови фракцій пообіцяли розглянути й підтримати ці зміни, щоб в подальшому уникнути конфліктів під час проведення сесій.

Зокрема, корегування Регламенту стосується ст.25 п.3, в якому забирається режим відкритого-непоіменного голосування. До цього часу всі питання розглядалися саме в такому режимі, що формально вважалося відкритим, проте реально анонімним. Посилаючись на цей пункт, посадові особи не надавали депутатам та журналістам результати відкритого голосування. Якщо ці зміни будуть прийняті, секретар Рівнеради має право оприлюднювати на офіційній сторінці Рівнеради результати відкритого (поіменного) голосування депутатів.

“Рішення по суті принципове. Це своєрідний тест на відкритість. У раді більшість становлять демократичні сили, і думаю, що вони зрозуміють, як прозорість може послужитися громаді. Мешканці Рівного повинні знати, як голосував конкретний депутат по конкретному питанню. Тепер кожен рівнянин зможе написати інформаційний запит і отримати роздруківку голосування. Це і є реальний контроль містян над діяльністю представницького органу і виконавчих структур. Прогнозую, що підготовлене мною рішення буде прийнято на сесії 24 січня 2013 року”, - прокоментував ситуацію голова Постійної комісії з питань захисту прав людини, законності та правопорядку, автор рішення Олександр ЛАЩУК.

24.01.2013



Рівне-Ракурс №10 від 24.01.2013p. 
На головну сторінку