Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №242 від 01.06.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Провінційні розваги

КВН - це спосіб життя?

КВН - це спосіб життя?

Цього року грі кмітливих, веселих та винахідливих виповнюється 45 років

Сьогодні гравцям вже недостатньо весело пожартувати, необхідно зробити це з танцями, еротикою або, принаймні, у прикольному вбранні. Гурмани гумору, з яких, як правило, сформоване журі і яких чимало знайдеться серед глядачів, вимагають прив’язки кавеенівських жартів до соціальних та політичних реалій сьогодення, а від команд - інтелігентності, відчуття смаку, міри та бійцівського характеру.

Травень під знаком КВН

Останній місяць весни запам’ятається рівненським фанам, перш за все, фінальною грою ювілейного, десятого обласного чемпіонату КВН, перемогу в якій здобула “Лопата”(МЕГУ). Цього разу “лопатівцям” протистояли команди двох найбільших та найстаріших рівненських вузів: “Добрий день” (НУВГП) та “Аварія” і “Децибели” (РДГУ). Бажаючих підтримати учасників знайшлося більше, ніж місць у залі, тому цілком логічно, що ігри, відзняті на відео, незабаром покаже телеканал “Рівне-1”. До речі, вперше за історію гри рівненські букмекери приймали ставки на фіналістів, і найбільше ставок зібрали “Лопата” та “Добрий день”. Взагалі, цікаву гру впродовж року показали як дебютанти, так і досвідчені команди. Рівенський КВН став цікавішим, динамічнішим і смішнішим. Цікавим і незвичайним був кіноконкурс, чудова акторська гра, сміливі режисерські знахідки подекуди вражали.

Наступною подією став фінал Юніор-ліги, в якому перемогла команда “Кома” (факультет менеджменту НУВГП) (на фото). Це була дуже сильна гра, яка дійсно проходила з перемінним успіхом. “Візитку” виграли “Збуджені степлери” (РДГУ). За розминку однакову кількість балів отримали “Кома” і “НалЄво” (РЕГІК). У СТЕМі і “домашці” кращою виявилася “Кома”, яка й посіла у підсумку перше місце.

І, нарешті, підсумковою, “дембельською” грою став півфінал Студентської ліги, що відбувся на сцені палацу культури “Текстильник” у Рівному. В першій грі півфіналу лідер визначився відразу: столична команда “Голосіїво” “трималася” на першому місці до самого фіналу. У другій зустрічі перше місце посіла команда “ФілінZ” (м. Полтава). Рівненська “Лопата”, неправильно зрозумівши умови конкурсу пантоміми, “з’їхала” на третє місце, і протягом гри не змогла (чи, можливо, їй не дали?) піднятися вище. Найбільшу кількість балів у третій грі набрала чернівецька “Збірна Албанії”. Наступне свято, яке чекає на рівненських фанів - Суперкубок КВН області - відбудеться у вересні цього року.

Немає грошей - не грай!

Коментар з приводу півфінальних зустрічей Студентської ліги дає керівник Рівненської організації КВН Руслан АЛЕКСІЮК:

- Ігри Студентсьої ліги проходили під егідою Асоціації КВН України - громадської організації, яка існує вже більше 10 років. Раз на рік, у жовтні АКУ проводить в Одесі фестиваль “Жемчужина у моря”, на який приїздять команди з усієї України. Асоціація переживає сьогодні не кращі часи. Якщо вона нині не змінить якимось чином свій формат, то регіональні організації КВН перейдуть на “самоврядування”. У Львові вже є власна ліга - “Галичина”, у Хмельницькому свою лігу створили “Три товстуни” (пам’ятаєте, була така команда КВН?). У Рівному ми проводили відкритий чемпіонат, у якому взяли участь волиняни - команда з Луцька “Позитивні віруси”. Рівненська міська організація КВН підписала угоду про співпрацю з організацією КВН м.Львів. Відбувається те ж саме, що й в політиці: вимагають владу надати регіонам. А Асоціація КВН - вона десь там далеко, такі відомі кавеенщики, як Марина Поплавська, Михайло Агранат, приїжджають лише “пожурити”. Команда мусить за власний рахунок доїхати до місця змагань ще й заплатити членський внесок 800 гривень за участь у грі. Не кожен має таку можливість.

- Але ж зі слів Марини Поплавської, АКУ надає методичну допомогу командам Студентської ліги, започаткувала у цьому році майстер-класи для новачків, і все це - безкоштовно, цитую: “з боку Асоціації - це альтруїзм чистої води!”

- Якщо це “альтруїзм чистої води”, то чому програла “Лопата”? Чи не тому, що за дві останні гри команда не заплатила членські внески, інакше кажучи, заборгувала АКУ 1600 гривень? Всі організаційні витрати взяла на себе та сторона, яка приймала гостей. Цього разу - рівняни. Представники АКУ нічим, окрім “грамот”, надрукованих на звичайному друкарському папері, участь команд у півфіналі не відзначили.

01.06.2006Валентина ЗАХАРОВА



Рівне-Ракурс №10 від 01.06.2006p. 
На головну сторінку