Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №587 від 24.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

ВСЕ ПРО СЕРІАЛИ

що ви хотіли дізнатись, але соромилися запитати

“Як і детективи, серіали люблять усі. Просто дехто соромиться у цьому зізнатися” (Афоризм невідомого). Дорогі шановні друзі! “Рівне - Ракурс” презентує нову рубрику, присвячену найрізноманітнішим серіалам - і “старим добрим”, і сучасним найрізноманітніших жанрів - від ситкомів (ситуативних комедій) до фільмів жахів. Свої запитання Ви можете задати ведучому рубрики Олесю Поліщуку за електронною адресою: aieks_p30@mail.ru, або надіславши смс на номер мобільного: 096-964-61-21. Запитуйте через електронну адресу aieks_p@ukr.net, смс на телефон 096 9646121, через відкриту електронну групу ВКонтакті http://vk.com/club9687718. Увага! У групі проводяться інтригуючі соцопитування! Поцікавтеся і довідайтеся, чи ваша думка збігається з думкою більшості...

ЧИ ПРАВДА, ЩО...

- ...що Х’ю Лорі (“Доктор Хаус”) написав книгу? Про що вона?

Олександр Михайлович, м.Рівне

- Так, перша книга Х’ю Лорі, його літературний дебют під назвою “Торговець гарматами”, побачила світ вже й у Московському видавництві “Эксмо”. Про сюжет - безпечне життя колишнього військового офіцера Томаса Ланга, любителя віскі й мотоциклів, в одну мить летить у безодню, коли хтось замовляє йому убивство американського офіцера Александра Вульфа. Спроби врятувати заплановану жертву приводять Томаса до табору терористичного угрупування “Меч Справеливості”. І тоді вбивство голландського політика та захоплення американського посольства у Касабланці здадуться головному герою усього лише дрібними неприємностями, з яких йому доведеться виплутуватися, щоб дістатися до першоджерел міжнародної змови торговців зброєю. У своєму романі, який вийшов у кишеньковому форматі, Х’ю Лорі зі справжньою англійською дотепністю та іронією пародіює численні шпигунські детективи та бойовики.

- ...що помер виконавець ролі пана Гімалайського у радянському серіалі “Кабачок “13 стільців”?

СМС без підпису

- Так, Рудольф Нурін, який зіграв нерозважливого й самовпевненого поляка пана Гімалайського у т/с “Кабачок “13 стільців”, пішов із життя 17 грудня 2012 року. “Кабачок “13 стільців” - це суміш жанрів, телесеріалу та гумористичної передачі, котра виходила в ефір з січня 1966 по жовтень 1980 року на радянському телебаченні, дія в якій за сюжетом відбувалася в польському ресторанчику. Актор на все життя став заручником цього образу. Коли 1980 року програму закрили через те, що у Радянського Союзу загострилися стосунки із Польщею - усі режисери бачили в Рудольфі Григоровичу лише “дурника Гімалайського”, і пропонували йому грати схожих героїв. Актор зіграв декілька десятків ролей у кіно, але вони не принесли йому слави. Тоді він зосередився на театрі - спершу служив у Театрі імені Моссовєта (Московської Ради), потім - у Театрі мініатюр, де навіть дослужився до головного режисера. В останні роки вони зі Спартаком Мішуліним іноді виступали на запрошення - “пан Гімалайський” і “пан Директор” на одній сцені. Але Мішулін помер 2005 року.

80-річний ювілей, на який Нурін зібрав гостей, був останнім. Актор піднімав чарки, жартував, але вже тоді гості помітили, як сильно він здав.

24.01.2013Олесь ПОЛІЩУК



Рівне-Ракурс №10 від 24.01.2013p. 
На головну сторінку