Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №588 від 31.01.2013p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Липень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Серпень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


Надія захистить усіх, хто звернеться і хто в Бога вірить! Тел.:(095) 92-61-876, (096) 67-38-505

¤ А ви знали, що?

Ви вже нагріли ніж для торта?

Ви вже нагріли ніж для торта?

Як тільки у нас, жінок, з’являється вільна хвилина чи настають довгоочікувані вихідні, ми намагаємося побалувати свою родину смачною здобою, тортиками, печивом чи чимось ще солоденьким. Поради, які ми пропонуємо вашій увазі, не лише стануть вам у нагоді, коли поратиметеся на кухні, але й зроблять цей процес легким і безтурботним.

• Круто замішане тісто липне до рук, але добре розкочується пляшкою з холодною водою.

• Вершкове масло не буде темніти при смаженні, якщо сковорідку попередньо змастити невеликою кількістю рослинної олії.

• Жовтки від яєць можна зберегти, поклавши їх у банку з водою і поставивши в холодильник.

• Якщо вам потрібен білок, то його можна витягти з яйця протикнувши товстою голкою з двох боків. Жовток при цьому залишиться в шкаралупі.

• Щоб відокремити білок від жовтка, скористайтеся паперовою лійкою.

• Щоб торт легко виймався з форми, його після духовки потрібно поставити на змочену холодною водою ганчірку.

• Якщо соняшникова чи оливкова олія стала каламутною і з неприємним запахом, необхідно додати ложку кухонної солі на один літр. Через декілька днів відстояну олію можна злити.

• Щоб розрізати розсипчастий торт, ніж потрібно нагріти, опустивши його в окріп.

• Щоб тісто не пригорало, під деко потрібно поставити сковорідку з водою або покласти азбестовий лист.

• Розкатане тісто легко перекласти на деко, якщо навернути його на качалку і розгорнути на листі.

• Білок добре збивається, якщо він свіжий і охолоджений. Збивати краще в про-

холодному місці.

• Жовтки з цукром легше розтираються злегка підігрітими.

• Соду перед вживанням краще розчинити водою або ретельно перемішати з борошном.

• Торт з начинкою має простояти не менше ніж півдня, щоб придбати відповідний смак.

• Фруктовий пиріг буде особливо соковитим, якщо під фрукти покласти шар сиру.

• Фрукти посипають цукром наприкінці приготування, інакше вони виділятимуть надто багато соку.

• Вироби з прісного тіста будуть розсипчастими, якщо в тісто додати ложку коньяку.

• Глазур для тортів і печива можна пофарбувати в червоний колір соком буряка, а в помаранчевий - соком апельсина.

• Смачну глазур можна отримати, розтопивши шоколадні та м’ятні цукерки, додавши декілька ложечок води або молока.

• Очищені яблука та груші для начинки збережуть свій колір, якщо перед приготуванням їх загорнути в просочену оцтом серветку.

• Волоські горіхи для тортів та випічки набудуть приємного смаку, якщо їх перед приготуванням злегка прожарити.

• Щоб волоські горіхи не прогіркли, їх треба зберігати в сухому й прохолодному місці.

• Заварювати чай потрібно тільки у фарфоровому або фаянсовому посуді.

• Чай стане набагато ароматніший, якщо в коробочку, де він зберігається, покласти шматочок шкірочки апельсина, лимона або ванілін.

• Компоти, желе і киселі треба зберігати в холодильнику за температури 2-140С.

• Листкове тісто треба випікати за температури 210-2300С. За низької температури його випікати складніше.

• Розтирати жовтки і білки можна тільки в емальованому, фарфоровому, фаянсовому або глиняному посуді.

• Чим більше в тісті жиру і менше рідини, тим більш розсипчастим виходить виріб.

• Якщо в бісквітне тісто додати крохмаль, то воно стане більш розсипчастим.

• Пісочне тісто можна зберігати в холодильнику за

10-120С і брати в міру необхідності.

• При приготуванні пісочного тіста, борошно потрібно змішувати з іншими продуктами не довше 2-3 хвилин, інакше виріб з такого тіста стане грубим.

• У приміщенні, де готується тісто, не повинно бути протягу, через нього на виробах виходить груба шкірка.

• Пересолене тісто можна виправити, якщо замісити нову порцію без солі, а потім їх ретельно змішати.

• Надлишок соди в тісті додає виробам темний колір і неприємний присмак, при нестачі - погано розпушується.

• У борошно для пряників і тіста можна покласти трохи соди, а у воду для тіста додати трохи оцту або лимонної кислоти.

• Якщо в тісті мало цукру, то й виріб виходить блідим. Якщо цукру в надлишку, то тісто менше піднімається, а середина залишається не пропеченою.

• При випічці з заварного тіста, слід лише злегка змастити жиром виріб, інакше на нижньому боці з’являться тріщини.

• Дріжджі не втратять своїх властивостей протягом декількох тижнів, якщо їх змішати з борошном, протерти, підсушити і покласти у склянку.

31.01.2013


Переглядів: 782

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 823 від 17.08.2017p.
¤ 

«Теплі кредити» повернулися

На Рівненщині банки відновили видачу «теплих кредитів» для населення та ОСББ....

¤ 

Для перевезення школярів продали автобус з пошкодженими гальмами

Аварійний автобус «Mercedes-Benz Sprinter» купили у Вараші для школярів, щоб возити їх на екскурсії, через платформу PROZORRO. На це міська рада виділила 1 мільйон 500 тисяч гривень. Переможцем торгів...

¤ 
Сарненський депутат стверджує, що його «замовили» у Рівному

Сарненський депутат стверджує, що його «замовили» у Рівному

24-річний депутат Сарненської міської ради, який також є начальником штабу Громадського Формування «Льва» Євгеній Криницький стверджує, що його затримання «замовили» і що з підприємців гроші він не ви...

¤ 

Субсидія нараховується на людей, які фактично проживають у квартирі чи будинку

Часто буває так, коли в квартирі чи будинку, де проживають батьки, прописані діти, які фактично там не проживають вже багато років....

¤ Теплотехніка XXІ століття
«Агроресурс»: 20 кроків до тріумфу та визнання

«Агроресурс»: 20 кроків до тріумфу та визнання

Майже мільйонна армія користувачів високоякісного опалювального обладнання вдячна за тепло, комфорт і затишок ПрАТ «Агроресурс»

Тепло в будинку - це не тільки комфорт і затишок, але і нормальна життєдіяльність, здоров’я мешканців, хороші умови для самого житла. Опалення в останні роки стає все дорожчим, рахунки споживачі отрим...

¤ 
В Рівному на пішохідному переході збили бабусю з онуком

В Рівному на пішохідному переході збили бабусю з онуком

Повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими поблизу Луцького кільця надійшло до поліції сьогодні, 11 серпня, близько 11 години....






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (19389)
2. Розклад руху автобусів [253] (17995)
3. Моє місто - найкраще [427] (13876)
4. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (9552)
5. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (9501)
6. Догляньте мене до смерті [278] (9125)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (9012)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (7969)
9. Душ для всіх [432] (7038)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (6958)
11. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (6696)
12. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (6518)
13. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (6502)
14. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (6486)
15. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (6443)

ТОП-15 свіжого номера:

1. На Рівненщині взимку буде тепло… (277)
2. По стопах Алли Пугачової: 70-річну співачку Софію Ротару покликали заміж (277)
3. Сарненський депутат стверджує, що його «замовили» у Рівному (262)
4. На Рівненщині за І півріччя 2017 року «МРІЯ» виділила 167 тис. грн. на соціальні проекти та сплатила 1,3 млн грн. податків (262)
5. За добу шахраї на Рівненщині «попрацювали» на 22 тисячі гривень (262)
6. На Рівненщині реабілітуватимуть річки (262)
7. У Рівному вдруге пройшов фестиваль травників та пасічників (261)
8. Для перевезення школярів продали автобус з пошкодженими гальмами (260)
9. Добре, що поїли! (259)
10. Ароматна історія парфумерії (259)
11. Субсидія нараховується на людей, які фактично проживають у квартирі чи будинку (258)
12. Рівненщина отримала майже 6 мільйонів на відшкодування вартості ліків (256)
13. Відбулося сімейне свято мікрорайону «Ювілейний» (256)
14. «Теплі кредити» повернулися (255)
15. Як вижити в літню спеку (255)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс