Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №588 від 31.01.2013p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Січень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
Лютий 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29


#А ви знали, що?

Ви вже нагріли ніж для торта?

Ви вже нагріли ніж для торта?

Як тільки у нас, жінок, з’являється вільна хвилина чи настають довгоочікувані вихідні, ми намагаємося побалувати свою родину смачною здобою, тортиками, печивом чи чимось ще солоденьким. Поради, які ми пропонуємо вашій увазі, не лише стануть вам у нагоді, коли поратиметеся на кухні, але й зроблять цей процес легким і безтурботним.

• Круто замішане тісто липне до рук, але добре розкочується пляшкою з холодною водою.

• Вершкове масло не буде темніти при смаженні, якщо сковорідку попередньо змастити невеликою кількістю рослинної олії.

• Жовтки від яєць можна зберегти, поклавши їх у банку з водою і поставивши в холодильник.

• Якщо вам потрібен білок, то його можна витягти з яйця протикнувши товстою голкою з двох боків. Жовток при цьому залишиться в шкаралупі.

• Щоб відокремити білок від жовтка, скористайтеся паперовою лійкою.

• Щоб торт легко виймався з форми, його після духовки потрібно поставити на змочену холодною водою ганчірку.

• Якщо соняшникова чи оливкова олія стала каламутною і з неприємним запахом, необхідно додати ложку кухонної солі на один літр. Через декілька днів відстояну олію можна злити.

• Щоб розрізати розсипчастий торт, ніж потрібно нагріти, опустивши його в окріп.

• Щоб тісто не пригорало, під деко потрібно поставити сковорідку з водою або покласти азбестовий лист.

• Розкатане тісто легко перекласти на деко, якщо навернути його на качалку і розгорнути на листі.

• Білок добре збивається, якщо він свіжий і охолоджений. Збивати краще в про-

холодному місці.

• Жовтки з цукром легше розтираються злегка підігрітими.

• Соду перед вживанням краще розчинити водою або ретельно перемішати з борошном.

• Торт з начинкою має простояти не менше ніж півдня, щоб придбати відповідний смак.

• Фруктовий пиріг буде особливо соковитим, якщо під фрукти покласти шар сиру.

• Фрукти посипають цукром наприкінці приготування, інакше вони виділятимуть надто багато соку.

• Вироби з прісного тіста будуть розсипчастими, якщо в тісто додати ложку коньяку.

• Глазур для тортів і печива можна пофарбувати в червоний колір соком буряка, а в помаранчевий - соком апельсина.

• Смачну глазур можна отримати, розтопивши шоколадні та м’ятні цукерки, додавши декілька ложечок води або молока.

• Очищені яблука та груші для начинки збережуть свій колір, якщо перед приготуванням їх загорнути в просочену оцтом серветку.

• Волоські горіхи для тортів та випічки набудуть приємного смаку, якщо їх перед приготуванням злегка прожарити.

• Щоб волоські горіхи не прогіркли, їх треба зберігати в сухому й прохолодному місці.

• Заварювати чай потрібно тільки у фарфоровому або фаянсовому посуді.

• Чай стане набагато ароматніший, якщо в коробочку, де він зберігається, покласти шматочок шкірочки апельсина, лимона або ванілін.

• Компоти, желе і киселі треба зберігати в холодильнику за температури 2-140С.

• Листкове тісто треба випікати за температури 210-2300С. За низької температури його випікати складніше.

• Розтирати жовтки і білки можна тільки в емальованому, фарфоровому, фаянсовому або глиняному посуді.

• Чим більше в тісті жиру і менше рідини, тим більш розсипчастим виходить виріб.

• Якщо в бісквітне тісто додати крохмаль, то воно стане більш розсипчастим.

• Пісочне тісто можна зберігати в холодильнику за

10-120С і брати в міру необхідності.

• При приготуванні пісочного тіста, борошно потрібно змішувати з іншими продуктами не довше 2-3 хвилин, інакше виріб з такого тіста стане грубим.

• У приміщенні, де готується тісто, не повинно бути протягу, через нього на виробах виходить груба шкірка.

• Пересолене тісто можна виправити, якщо замісити нову порцію без солі, а потім їх ретельно змішати.

• Надлишок соди в тісті додає виробам темний колір і неприємний присмак, при нестачі - погано розпушується.

• У борошно для пряників і тіста можна покласти трохи соди, а у воду для тіста додати трохи оцту або лимонної кислоти.

• Якщо в тісті мало цукру, то й виріб виходить блідим. Якщо цукру в надлишку, то тісто менше піднімається, а середина залишається не пропеченою.

• При випічці з заварного тіста, слід лише злегка змастити жиром виріб, інакше на нижньому боці з’являться тріщини.

• Дріжджі не втратять своїх властивостей протягом декількох тижнів, якщо їх змішати з борошном, протерти, підсушити і покласти у склянку.

31.01.2013


Переглядів: 948

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 848 від 16.02.2018p.
¤ 
Рівненщина - спортивна, засніжена, активна…

Рівненщина - спортивна, засніжена, активна…

Протягом грудня 2017 року – лютого 2018 року в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах Рівненської області тривають конкурси «Зимова фортеця», «Сніговик FEST» та «Зимові рекорди» у рамках В...

¤ 
47 ОЦТІВ від безлічі хвороб

47 ОЦТІВ від безлічі хвороб

Наталя Демчишин зі Львівщини вже 15 років користується фруктовими оцтами власного виробництва, на цей натуральний продукт жінка «підсадила» своїх друзів і знайомих....

¤ 

У секретаря міської ради підроблена печатка?

У секретаря скандальної Вараської міської ради на Рівненщині Ірини Шумри слідчі вилучили документи та печатку, що має ознаки підробки. Про це повідомляє сайт ради. За фактом підроблення розпочато розс...

¤ 

Мізоцьке підприємство оформило першу у Західному регіоні аграрну розписку

Кредитором виступив «Агропросперіс банк», а позичальником – приватне акціонерне товариство «Мізоцьке ремонтно-транспортне підприємство», що у Здолбунівському районі....

¤ 
Громадські об’єднання допоможуть обрати головних лікарів...

Громадські об’єднання допоможуть обрати головних лікарів...

Відповідно до Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 №1094, та р...

¤ 
Олексій Муляренко серед найвідповідальніших у рейтингу голів ОДА

Олексій Муляренко серед найвідповідальніших у рейтингу голів ОДА

Відповідно до рейтингу аналітичного порталу «Слово і діло», за кількістю виконаних обіцянок голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко входить у першу десятку серед усіх керівників обла...






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (23456)
2. Розклад руху автобусів [253] (20824)
3. Моє місто - найкраще [427] (18157)
4. Догляньте мене до смерті [278] (12790)
5. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (12451)
6. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (12155)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (11808)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (9916)
9. Душ для всіх [432] (9117)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (9056)
11. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (8754)
12. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (8705)
13. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (8688)
14. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (8642)
15. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (8501)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Кращі друзі забудовників - це пожежники… (110)
2. Селянин отримає 2500 гривень на утримання телят (96)
3. Єгипетський пиріг «Фитир» із заварним кремом (91)
4. Рівненщина - спортивна, засніжена, активна… (89)
5. Один з найбільших туроператорів планує працювати з рівненським аеропортом (88)
6. 10 фактів про молоко, яких ви могли не знати (87)
7. Млинці з пряними яблуками (85)
8. Рівненські аудитори минулого року попередили порушень у сфері закупівель майже на 210 млн грн (85)
9. Олексій Муляренко серед найвідповідальніших у рейтингу голів ОДА (84)
10. Міський голова зустрівся з родинами загиблих рівнян у афганській війні (83)
11. 47 ОЦТІВ від безлічі хвороб (78)
12. У секретаря міської ради підроблена печатка? (74)
13. Мізоцьке підприємство оформило першу у Західному регіоні аграрну розписку (71)
14. Громадські об’єднання допоможуть обрати головних лікарів... (70)
15. На Рівненщині внаслідок ДТП постраждало п’ятеро людей (70)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс