Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №589 від 07.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Пам’ять

Подвигу жити вічно

Подвигу жити вічно

2 лютого 1944 року війська Радянської армії звільнили Рівне від фашистських загарбників

Ця визначна для всіх поколінь рівнян подія сталася 69 років тому. Напередодні міського свята - Дня визволення Рівного - в місті відбулися заходи, присвячені вшануванню пам’яті його визволителів. У їх числі - й урочисте покладання вінків до пам’ятника радянським воїнам, партизанам і підпільникам на площі Перемоги (на фото).

Святою і незгасною залишається пам’ять про подвиги бійців-визволителів Рівного. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих героїв активісти Рівненської міської організації ТСОУ та група учнів 8-10 класів ЗОШ № 18 м.Рівне - слухачів курсу “Захист Вітчизни” на чолі з педагогом-організатором Тетяною ПОЛЮХОВИЧ.

Директор Рівненської автошколи ТСОУ, депутат обласної ради від ВО “Батьківщина” Юрій БОГДАНОВИЧ нагадав учасникам заходу про те, що у боях за Рівненщину загинуло близько 14 тисяч солдатів та офіцерів, майже 300 партизанів і підпільників. Ю.Богданович вказав на необхідність збереження історичної правди про війну та забезпечення патріотичного виховання молоді.

Голова Рівненської міської організації ТСОУ Володимир ДМИТРУК запевнив, що українці ніколи не забудуть про неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним та незалежним.

На завершення заходу, на знак скорботи і вшанування пам’яті полеглих героїв і жертв війни, було приспущено Державний прапор України і прапор ТСОУ та відбулося покладання вінків до пам’ятника радянським воїнам, партизанам і підпільникам, які боронили українську землю від страшного ворога, жертвуючи власним життям заради світлого майбутнього.

07.02.2013Олесь ДУБОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 07.02.2013p. 
На головну сторінку