Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №589 від 07.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Порядок денний

Знову ділять бюджет

Знову ділять бюджет

У порядок денний останньої позачергової сесії облради було внесено два бюджетних питання - звіт про виконання бюджету 2012 року та внесення змін до обласного бюджету на цей рік.

- Ми подаємо звіт і бачимо там залишки. Ми вам надали висновок про те, які в нас є залишки. Тому тепер ми можемо розглядати питання про внесення змін до обласного бюджету в частині спрямування залишків коштів, - зазначає начальник Головного управління фінансів Рівненської ОДА Людмила КУШНЕР.

Тож за рахунок вільного залишку бюджетних коштів збільшуються видатки на регіональні програми. Зокрема, будуть частково профінансовані: Програма розвитку туризму в області - 20 тис. грн., Програма інформатизації області - 30 тис. грн.

Також прийнятим рішенням передбачено виділення коштів на проведення робіт, пов’язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг у сумі 35 млн. 253 тис. грн. Водночас, слід зауважити, що частина цих коштів буде спрямована на погашення кредиторської заборгованості.

У рішенні також передбачено фінансування природоохоронних заходів за рахунок залишку коштів по обласному фонду навколишнього природного середовища, зокрема, на утилізацію відходів виділяється 600 тис. грн.

Та сесійне засідання пройшло не так гладко, як хотілося б, адже не всі депутати одноголосно підтримали зміни до бюджету, спираючись на те, що засідання проведено з порушеннями.

- Порушення регламенту не було. Згідно того ж регламенту, всі рішення приймаються на сесії обласної ради. Якщо проводиться позачергова сесія, то комісії можна і не проводити. Адже це є дорадчі органи, що визначають свою позицію стосовно того чи іншого питання, - зазначає голова Рівненської обласної ради Юрій КІЧАТИЙ.

07.02.2013



Рівне-Ракурс №10 від 07.02.2013p. 
На головну сторінку