Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №589 від 07.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Бал

Свято для справжніх поціновувачів прекрасного

Традицію організовувати бал у стінах Національного університету “Острозька академія” підтримує факультет романо-германських мов ось уже впродовж декількох років. Академічний бал ХІХ століття щороку відбувається в актовій залі університету з обов’язковим дрес-кодом - пані у вечірніх сукнях, кавалери у костюмах. Бал проходить під музичний супровід камерного оркестру Рівненської обласної філармонії, налаштовуючи присутніх на відповідну атмосферу.

За словами організаторів, квитки на бал студенти розкуповують блискавично, і вже згодом починають ретельно готуватися до нього. Наприклад, беруть майстер-класи з вальсу у Василя Гончарука, який є художнім керівником танцювального колективу “Реверс” при університеті. Відвідувачами балу стають також і випускники академії, які щоразу з нетерпінням на нього чекають.

Для того, щоб пари вільно почувалися, та всі мали можливість танцювати на паркеті, при вході до зали організатори роздавали різнокольорові стрічки, якими дівчата прикрашали зап’ястки рук, і танцювали відповідно до оголошеного кольору.

На жаль, цьогоріч бал через карантин не змогли відвідати вихованці Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою, як це було торік. Тоді стрункі кавалери у військовій формі супроводжували панянок, та усі, без винятку, майстерно вальсували, адже беруть уроки хореографії у вільний від навчання час. Але і цього лютневого вечора дамам не бракувало уваги від кавалерів.

Святковий вечір урізноманітнили танцювальний колектив “Реверс” та вокальні номери учасників, викликаючи щирі посмішки та оплески.

За парами уважно спостерігали організатори, і наприкінці вечора були оголошені три найкращі пари, які отримали солодкі подарунки та квіти.

Проведення подібних дійств в Україні започаткували саме в Острозькій академії. Вперше Віденський бал у цьому навчальному закладі відбувся 1997 року. Є сподівання, що ця традиція продовжиться і надалі, адже бал є невід’ємною складовою святкування тижня факультету романо-германських мов Острозької академії.

07.02.2013Галина ШИШКОВА



Рівне-Ракурс №10 від 07.02.2013p. 
На головну сторінку