Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №589 від 07.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Тренування

До прогнозованої повені підготувалися

Днями у Рівному на найбільшій водоймі обласного центру - озері Басів Кут - відбулися командно-штабні тренування з органами управління та підрозділами цивільного захисту Рівненської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

Мета тренувань - визначити рівень готовності і дієздатності усіх оперативних служб міста щодо попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ускладненням метеорологічної обстановки.

Тренування розпочалися з ввідної частини: “Внаслідок сильних опадів відбулося різке підняття рівня води у річці Устя та в озері Басів Кут, що призвело до підтоплення окремих територій міста. У зону ураження потрапило 38 житлових будинків та постраждало понад 90 місцевих жителів. Крім того, після різкого підняття температури повітря та інтенсивних опадів на водоймах скресла крига. На невеликій крижині залишилося троє рибалок”.

До ліквідації умовної надзвичайної ситуації та допомоги постраждалим одразу залучилися оперативні підрозділи Територіального управління МНС, рятувальники організували укріплення берегів річки мішками з піском та провели евакуацію постраждалого населення у безпечні місця. Представники служби комунального закладу “Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” надали потерпілим першу медичну допомогу. Матроси-рятувальники Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах здійснили порятунок рибалок. Паралельно з проведенням невідкладних, рятувальних та відновлювальних робіт було створено оперативний штаб з ліквідації наслідків підтоплення.

Працівники Навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Рівненської області й надалі продовжуватимуть профілактично-роз’яснювальну роботу серед населення щодо дій під час льодоходу, повені та дощових паводків, адже це дозволить зменшити можливі наслідки цьогорічного водопілля.

07.02.2013НМЦ ЦЗ та БЖД Рівненської області



Рівне-Ракурс №10 від 07.02.2013p. 
На головну сторінку