Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №589 від 07.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футзал

Дежавю по-рівненськи

Екстра-ліга 15 тур. 30 січня. “Ураган” (Івано-Франківськ) - “ЛТК” (Луганськ) - 5:4.

“Енергія” - “Кардинал-Рівне” - 1:0 (1:0).

“Енергія”: Кардаш - Макаєв, Коваль, Чепорнюк, Д.Бондар - Павленко, Легчанов, Якунін, Струк - Рогачьов, Пічкуров.

“Кардинал-Рівне”: Гурко - О.Бондар, Маринюк, Піддубний, Чернієнко - Ситник, Танський, Вершинін, Паршиков - Басич, Фаренюк, Кручок, Когут.

Голи: Коваль (14).

Попередження: Піддубний (31), Паршиков (33).

Єдиною кадровою проблемою “Енергії” у цьому матчі був Денис Овсянніков, який через застуду пропустив гру з “Кардиналом”. Знову не потрапив до заявки на гру Сергій Тригубець. Як виявилося, тренерський штаб “зелено-білих” не розраховує на цього виконавця. За обопільною згодою сторін уже завершені останні формальності з припинення співпраці. Як зізнався після матчу Сергій Піддубний, Тригубець повернеться в рідне місто і вже у матчі з “Спортлідером+” виступатиме за “Кардинал”. Сьогодні ж футзаліст за грою тепер уже колишньої команди і теперішньої спостерігав із трибун.

Якщо аналізувати усе за гарячими слідами, з впевненістю можна сказати, що “Кардинал-Рівне” цілком заслуговував на нічию. Проте, у футболі перемагає той, хто більше забиває, гра забувається, а результат залишається.

Стосовно самого матчу, то “Кардинал” його провів за таким же сценарієм, що і попередню гру проти “Урагану”. У невидовищній боротьбі рівняни двічі поступилися з рахунком 1:0. “Енергія” та “Кардинал-Рівне” розпочали матч доволі жваво. З перших хвилин зустрічі в гру активно вступали воротарі обох команд Іван Гурко та Володимир Кардаш. Проте, до справжньої небезпеки справа не дійшла. Загалом, на майданчику панувала рівна гра і до забитого м’яча обидві команди мали однаковий шанс на успіх. Але на 14-й хвилині першого тайму фортуна посміхнулася господарям. Сергій Коваль отримав передачу від Макаєва і точно пробив справа між Танським і капітаном команди Паршиковим між ногами голкіпера рівнян Івана Гурка - 1:0. До закінчення першого тайму обидві команди мали по декілька нагод, але жодній змінити рахунок до перерви так і не вдалося.

На початку другого тайму двічі Маринюк мав непогану нагоду забити м’яч у сітку воріт “Енергії”, але рахунок так і залишився незмінним. З-поміж львів’ян на вістрі атаки відзначався Макаєв. Хорошим пасом Якуніна не скористався Рогачов. Когут не скористався виходом віч-на-віч із Кардашем. За три хвилини до закінчення матчу рівнянин Танський вийшов на майданчик у ролі п’ятого польового гравця, але і цей крок не дозволив гостям врятувати бодай очко. Загалом, “Кардинал-Рівне” був ближчим до того, аби зрівняти рахунок, аніж суперник, щоб розвинути успіх. Але все ж таки енергетики здобули важку мінімальну перемогу - 1:0.

Два різних тайми

“Кардинал-Рівне” - “Спортлідер+” - 8:3 (1:1).

“Кардинал-Рівне”: Дєнюжкін - Бондар, Маринюк, Піддубний, Чернієнко - Танський, Ситник, Басич, Паршиков - Вершинін, Фаренюк, Кручок, Когут.

“Спортлідер+”: Шевцов - Ткачук, Сондак, Калуков, Фетько - Михайленко, Чеботарьов, Заворотний, Засенко - Іванов, Цой, Івонко.

Голи: Бондар (12); Дєнюжкін (21, з пенальті; 37), Когут (28); Маринюк (30); Паршиков (31); Фаренюк (34); Чернієнко (36) - Ткачук (17); Калуков (22); Сондак (30).

Кардиналівці в екстра-лізі вперше забили більше 7 голів у ворота суперника протягом одного матчу. Наш міні-футбольний клуб забив вісім голів у ворота аутсайдера екстра-ліги хмельницького “Спортлідера”, пропустивши при цьому - три. Та незважаючи на переконливий рахунок, легкою перемога не була. Рахунок у зустрічі на 12-й хвилині після розіграшу штрафного відкрив Олександр Бондар. Зрівняли рахунок подоляни через п’ять хвилин. Несильно, але влучно пробив Андрій Ткачук. Знову вперед “Кардинал” вийшов майже одразу після перерви. М’яч у штрафному майданчику влучив у руку Ткачука. Пенальті без шансів для свого візаві реалізував голкіпер рівнян Віталій Дєнюжкін. Та радість численної рівненської публіки була недовгою. Дмитро Калуков уже за хвилину забив гол у відповідь. Втретє вивів господарів вперед Юрій Когут, який замкнув передачу від Андрія Паршикова. Але і це не вибило гостей з рівноваги. Вихованець рівненського футзалу Володимир Сондак, який влітку переїхав до Хмельницького, знову зрівняв результат. Гол Сондака став останньою радістю для “Спортлідера”. Протягом хвилини “Кардинал” зміг відзначитися двічі. Спочатку з гострого кута забив Мар’ян Маринюк, а потім Андрій Паршиков заштовхав м’яч у ворота. За рахунку - 5:3 тренер гостей вирішив йти ва-банк. Але ризик себе не виправдав, і у воротах “Спортлідера” побувало ще три голи. Відзначилися Артем Фаринюк, Андрій Чернієнко та воротар Віталій Дєнюжкін, для якого це був вже другий м’яч у зустрічі. Отож, 8:3. “Кардинал” здобув п’яту перемогу в чемпіонаті, але при цьому залишається на передостанньому шостому місці.

Наступну гру рівняни проведуть 8 лютого у Єнакієво з місцевим “Єнакієвцем”.

Перша ліга

11 тур. 2 лютого. “Спортлідер+2” (Хмельницький) - “Ураган-2” (Івано-Франківськ) - 1:1.

3 лютого. “Апперкот” (Ковель) - ФК “Одеса” - 7:8.

Наступний матч “Кардинал-2 - ДЮСШ-4” (Рівне) проведе 9 лютого в Чернівцях з місцевим “Меркурієм”.

Турнірна таблиця на 6 лютого. Перша ліга (Захід)

М Команда І В Н П Р/М О

1 “Львівхолод” 9 6 3 0 37-14 21

2 “Меркурій” 9 6 2 1 30-13 20

3 ФК “Одеса” 10 4 3 3 48-31 15

4 “Аперкот” 9 3 2 4 45-43 11

5 “Ураган-2” 9 2 2 5 20-29 8

6 “Кардинал-2” 8 1 4 3 18-32 7

7 “Спортлідер-2” 10 0 4 6 19-55 4

07.02.2013Юрій РАЧКОВСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 07.02.2013p. 
На головну сторінку