Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №590 від 14.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З перших уст

За сусідство з РАЕС - понад 24 мільйони

За сусідство з РАЕС - понад 24 мільйони

Таку значну суму цьогоріч отримає Рівненщина за роботу на її території Рівненської атомної електростанції. Завдяки підприємству понад 11 мільйонів гривень дістанеться Волинській області. Всі ці кошти, як запевнив генеральний директор РАЕС Павло Павлишин, будуть використані на соціальні об’єкти.

Субвенцію на соціально-економічну компенсацію ризиків населення область отримує три роки поспіль. За рахунок цих коштів торік на Рівненщині реконструювали ФАПи у Городці, Полицях, дитячий садочок у Володимирці, збудували культурно-дозвіллєвий центр у Мульчицях і центр творчості для дітей та юнацтва у Маневичах (Волинська область). Їхнє відкриття особисто відвідав генеральний директор РАЕС Павло Павлишин, який на прес-конференції минулого тижня зазначив - цьогорічні кошти також використають на соціальні потреби регіону:

- Впевнений, що 24 мільйони гривень, які надійдуть від сусідства з РАЕС, розподілять на соціальні потреби. Хоча план використання субвенції ще не затверджений, але й так зрозуміло - “атомні” гроші спрямують на потреби медицини, культури та дітей.

Торкнувся керівник РАЕС і теми про безпеку роботи свого підприємства. За словами Павла Павлишина, торік на підприємстві сталося всього чотири станційні порушення, які підпали під спеціальне розслідування. Приміром, у 2011 році таких зафіксовано п’ять.

- До таких розслідувань ми ставимося досить серйозно, робимо відповідні висновки та докладаємо зусиль, щоб вони не повторювалися, - наголосив генеральний директор РАЕС. - Вина персоналу в згаданих порушеннях складає 20 відсотків. Тому ми ухвалили низку корегуючих заходів, щоб помилки не повторювалися в майбутньому. Загалом, вони стосуються не оперативного персоналу, а неправильності використання процедур, існують питання до технічних інструкцій. Над їх покращенням ми працюємо.

14.02.2013Володимир МИКОЛАЙЧУК



Рівне-Ракурс №10 від 14.02.2013p. 
На головну сторінку