Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №590 від 14.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Спірне питання

Школа буде, та нескоро

Ситуація із Степангородською школою набуває все більшого розголосу. Нещодавно батьки влаштували акцію протесту та протягом трьох днів не пускали дітей до навчального закладу, аргументуючи це тим, що будівля перебуває в аварійному стані та не придатна для навчання дітей.

Натомість районне керівництво запевняло, що експерти, які торік обстежували приміщення, не визнали його аварійним, а таким, що потребує капітального ремонту, зокрема - даху. Необхідний для цього мільйон гривень передбачили у бюджеті.

- Школа у Степангороді не перебуває в переліку аварійних шкіл. В області є набагато гірші школи, і це треба розуміти. І якщо невеличка купка людей, яка підбурила село на такі дії, вважає, що методом банального шантажу можна з черги позаду аварійних шкіл свою школу винести наперед, всіх інших змусити чекати, то це не так. Таким чином не вдасться нічого зробити хорошого ані для школи, ані для батьків, ані тим більше для учнів, - зазначає заступник голови Рівненської ОДА Олексій ГУБАНОВ.

Цією ситуацією вже зацікавилася і прокуратура Володимирецького району. Зокрема, розпочато перевірку з питань додержання посадовими особами відділу освіти та виховання Володимирецької районної державної адміністрації вимог законодавства у сфері охорони дитинства, зокрема, щодо забезпечення належних та безпечних умов навчання у Степангородській загальноосвітній школі.

Окрім цього, до школи завітали експерти - будівельники, проектанти, інспектори, депутати, освітяни - загалом два десятки фахівців увійшли у комісію, яку доручив створити голова облдержадміністрації Василь Берташ. Тож, незважаючи на висновок експертів річної давнини, що не визнали її такою, школу оглянули повторно. Обстежили не лишень приміщення, зведене 1967 року, а й добудови 1985 та 1987 років. Коридори, навчальні класи, адмінприміщення, дах ретельно вивчили експерти.

Спираючись на цю перевірку, високопосадовці розпочинають розробляти проектно-кошторисну документацію на будівництво нового навчального закладу.

Отож, якщо вдасться залучити кошти із державного бюджету, то діти зможуть переступити поріг нової школи вже 1 вересня цього року. А до того часу навчання проходитиме у старій школі, яку відремонтують та укріплять.

14.02.2013



Рівне-Ракурс №10 від 14.02.2013p. 
На головну сторінку