Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №590 від 14.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Зустріч випускників

Національний університет водного господарства та природокористування - це нові стандарти у навчанні

Національний університет водного господарства та природокористування - це нові стандарти у навчанні

Дружня атмосфера, наповнена спогадами, мріями та щирим спілкуванням заповнила стіни Національного університету водного господарства та природокористування. 9 лютого вперше за історію університету керівництво вузу вирішило провести таку масштабну зустріч студентства НУВГП. З різних куточків України та світу до альма-матер завітали випускники всіх років та поколінь.

Основною метою такого заходу стало створення Всеукраїнської громадської асоціації випускників Національного університету водного господарства та природокористування, яку очолив голова Державного агентства водних ресурсів України Василь Сташук. За словами керівництва вузу, це аж ніяк не формальне створення ще однієї організації, а бажання відродити всі традиції вишу та вивести його на новий всеукраїнський рівень.

- Наразі стан матеріально-технічної бази університету потребує покращення. Нам потрібно оновлювати обладнання, комп’ютерну техніку, робити ремонти у навчальних корпусах та всебічно розвивати наш вуз. Тому вже сьогодні у НУВГП проходять структурні зміни. Відповідно до програми розвитку вузу на 2012-2020 роки, ми поставили перед собою мету отримати найвищий статус - дослідницького університету, - розповідає президент НУВГП Микола СОРОКА. - Зважаючи на це, у найближчому майбутньому в університеті з’являться нові навчально-наукові інститути, нові напрямки підготовки спеціалістів, науково-дослідницькі лабораторії гідравліки, гідротехніки, гідроенергетики та меліорації. Для покращення умов працевлаштування випускників відкрито чотири навчально-консультативні центри в Криму, м.Прилуки Чернігівської області, м.Слов’янськ Донецької області, м.Виноградово Закарпатської області. Подібного типу центри для заочно-дистанційного навчання ми плануємо відкрити в обласних центрах України на базі обласних басейних управлінь водних ресурсів або технічних шкіл Держводагенства України. Саме такі дії допоможуть вузу піднятися на новий рівень.

- Очолюючи Державне агентство водних ресурсів України, я можу із впевненістю заявити, що випускники водного університету гідно відстоюють честь вузу. Адже у вищезазначеній галузі працює більше 30 тисяч людей, з них 8 тисяч інженерів, і варто наголосити, що з усього професійного складу 65% працівників - це випускники НУВГП, - зазначає голова Державного агентства водних ресурсів України Василь СТАШУК. - Спільні практики, семінари, науково-дослідні роботи та конференції між нашим міністерством та випускниками водного університету - це першочергові цілі, які ми реалізовуватимемо вже цього року. Адже студенти повинні на практиці бачити, з чим їм доведеться працювати у майбутньому.

Між іншим, НУВГП упродовж багатьох років є одним із провідних вузів в Україні. Його випускники - це справжні фахівці своєї справи, і це не просто слова, а всім добре відомі факти. Зокрема, Герой Радянського Союзу Іван Зайцев, Герої Соціалістичної праці Григорій Авраменко, Микола Боня, Костянтин Глуховський, представники державних органів керівництва як України, так і Рівненщини - Василь Сташук, Віктор Хорів, Василь Драч, Іван Денисенко, Василь Берташ, Юрій Кічатий, Володимир Хомко, народні депутати України - Микола Поровський, Юрій Ширко, Микола Нощенко, Сергій Олексіюк, Ігор Єримеєв, Василь Грицак - це всім відомі люди, які зробили значний вклад у розвиток держави. І сьогодні вони з радістю пригадують, як проходили їхні роки життя у вузі.

- Дружні зв’язки, що ми здобули у цьому навчальному закладі, не втрачаються з роками. Тому я часто згадую студентські роки, друзів та викладачів, - згадує випускник НУВГП, голова Рівненської області Василь БЕРТАШ. - Випустившись із університету, ми всі мали направлення на роботу. Одного разу мені довелося бути в будівельному загоні у Чернігівській області. Саме там керівником одного з підприємств був випускник водного університету, який прийняв нас не просто, як працівників, а як рідних людей. Тому ті професійні та дружні істини, що ми здобули в альма-матер, не зникають і з роками. Водний університет - це гордість нашого краю, адже його випускники є справжніми фахівцями у своїй галузі.

- Для мене почесно сьогодні констатувати той факт, що я є випускником механічного факультету, на той час ще Інституту водного господарства. Вищезазначений факультет був одним із найважчих, адже перед нами ставили складні інженерні завдання, які ми повинні були вирішувати, - розповідає випускник НУВГП, голова обласної ради Рівненської області Юрій КІЧАТИЙ. - За радянських часів водний університет був одним із найпрестижніших навчальних закладів, тому зараз нам необхідно повернути популярність вузу. Для цього студенти та професори закладу активно впроваджують нові ідеї, а ми зі свого боку підтримуємо їхні починання.

- Всі найкращі спогади молодих років пов’язані саме з навчанням в університеті. Мені довелося і навчатися, і працювати у цьому вузі. Приємно сьогодні у стінах університету зустрічати друзів, бачити знайомих, дізнатися, як склалося їхнє життя. Більшість із випускників університету - це успішні люди: професори, кандидати наук, підприємці, державні службовці. А це високий показник, який свідчить про те, що навчальний заклад дав нам чудову наукову базу та поштовх у майбутнє, - зазначає випускник НУВГП, міський голова Рівного Володимир ХОМКО.

- Я закінчила факультет економіки та організації водного господарства. Це був перший випуск економістів вишу. Після закінчення вузу вже пройшло 32 роки, та заходячи в навчальний заклад, у пам’яті одразу спливають спогади юних років - навчання, танцювальні вечори та студентські друзі, - розповідає директор департаменту фінансів Рівненської ОДА Людмила КУШНЕР. - Так склалося, що з цим вузом пов’язане все моє життя. Адже тут навчалися мої діти, зять, невістка, і саме тут я зустріла свого чоловіка.

Відтак, для кращої самореалізації студентів керівництво вузу планує і надалі всебічно допомагати випускникам у подальшому працевлаштуванні та опануванні на практиці своєї майбутньої професії.

14.02.2013Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 14.02.2013p. 
На головну сторінку