Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №590 від 14.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Абетка здорового харчування

Айва

Айва

Плоди айви володіють цілим рядом корисних властивостей. Вони широко застосовуються в кулінарії, косметології та народній медицині.

Зокрема, айва - джерело вітамінів С і А, пектину, дубильних речовин, яблучної та лимонної кислоти. Низька калорійність робить її незамінним продуктом для прихильників дієтичного харчування. Вживання в їжу свіжого айвового соку позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, допомагає боротися з недокрів’ям і астмою, позитивно впливає на органи серцево-судинної системи. Перетерті і відварені плоди айви здатні полегшити стан людей, які страждають діареєю. Унікальними лікувальними властивостями володіє також і насіння айви. Відвар з нього - це кращий засіб при маткових кровотечах, кровохарканні і бронхіті. Також подібний відвар, який має непогану бактерицидну дію, часто застосовують для полоскань горла, особливо ефективному при ангіні. Сік айви може стати відмінною основою для приготування лосьйону, який діє заспокійливо на жирну шкіру обличчя. Нерозбавлений сік можна використовувати для позбавлення від веснянок і пігментних плям. Завдяки високому вмісту кислот, він чудово відбілює шкіру.
14.02.2013



Рівне-Ракурс №10 від 14.02.2013p. 
На головну сторінку