Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №590 від 14.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

7 найстрашніших захворювань нашого часу

Хвороби - плач людства всіх часів, з моменту виникнення життя на Землі. Часом важко сказати, які хвороби найстрашніші. Точно стверджувати можна одне: страшні хвороби - це хвороби, які невиліковні, приносять людям страждання або призводять до смертельного результату.

Розглянемо 7 страшних, підступних хвороб

1. “Синдром живого трупа” - психіатричне захворювання, відзначається спробами до скоєння суїциду, песимізмом, апатією. Найгірше, коли хворим здається, що вони “живі мерці”, затвердження ними того факту, що їх тіло “схильне” розкладанню з характерним запахом гниття.

2. “Хвороба вампіра” - це острах дії на шкіру сонячних променів. Під їх впливом шкіра таких людей вкривається бульбашками, виникає почуття болю, печіння.

3. “Jumping Frenchman” - це розлад загостреної рефлексії. Хворі відрізняються зайвою лякливістю (шуми, образи), тривожністю, надмірною емоційністю, зацикленістю на одних і тих же словах, неадекватними реакціями.

4. “Прогерія” - старече тіло не відповідає реальному віку (діти виглядають, як старці). Це генетичне захворювання. Діти, що хворіють на цю хворобу, не доживають і до 13 років, оскільки в їхньому організмі прискорені процеси старіння. Це захворювання, на щастя, трапляється дуже рідко.

5. “Синдром Аліси поля чудес” - це неврологічне захворювання спотворює сприйняття хворим реального часу, власного тіла. Такі хворі бачать всіх оточуючих (людей, тварин, предмети) великими або дуже маленькими.

6. “Синдром перевертня” (вовчий синдром) - хвороба, характеризується рясним оволосінням на обличчі, а також на різних частинах тіла.

7. “Слонова хвороба” (лімфатична філарія) - хвороба, що мешкає в тропічних просторах. Зараження відбувається з укусу москітів (при укусі личинки москіта потрапляють у кровоносний потік, відбувається накопичення паразитів у тканинах, вражаючи лімфатичні вузли, збільшуючи їх у багато разів). Більше 100 млн. чоловік схильні до згубної дії цього захворювання, а понад 40 млн. хворіють на тяжку форму. Симптоми хвороби: сильні болі, лихоманка, гіпертрофована частина тіла (руки, ноги, груди, геніталії).

14.02.2013



Рівне-Ракурс №10 від 14.02.2013p. 
На головну сторінку