Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №591 від 21.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#День бабака

Весна буде рання

Cаме так напрогнозував бабак у Рівненському зоопарку. Там вже третій рік поспіль пророкували, якою ж буде весна. Саме дійство відбувалося у свято Стрітення Господнього. Саме у цей день за повір’ям зима зустрічається з весною.

Головним персонажем у дійстві, яке відбувалося у зоопарку, став бабак.

Загалом День бабака - народне свято, яке відзначається в Україні з 2004 року. Вважається, що цього дня потрібно спостерігати за бабаком, який вилазить зі своєї нори, і за його поведінкою можна міркувати про близькість настання весни. Якщо день похмурий, бабак не бачить своєї тіні і спокійно покидає нору - це свідчить про те, що зима скоро закінчиться, і слід чекати на ранню весну. Якщо ж день сонячний, бабак бачить свою тінь і ховається назад у нору - це означає, що зима продовжиться ще не менше шести тижнів.

У Рівненському зоопарку вже третій рік поспіль на свято Стрітення Господнього цю тваринку будять від зимової сплячки, аби дізнатися, коли прийде весна.

Відтак, з чотирьох тварин носа із нори наважився показати лише один, втім свою тінь так і не побачив.

А от завідувач сектору хижих тварин Андрій Трохимчук заявляє, що звірі вже прокинулися від сплячки, та вийшовши з нори, бабак так і не побачив своєї тіні, а за прогнозами - це показник ранньої весни.

Тож сподіватимемося, що прогноз збудеться і вже скоро ми тішитимемося теплим весняним сонечком.

21.02.2013



Рівне-Ракурс №10 від 21.02.2013p. 
На головну сторінку