Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №591 від 21.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Відкриття

В онковідділенні - новий блок

Блок палат спільного перебування матері та дитини відкрили днями у Рівненському обласному онкологічному диспансері. Кімнати обладнані сучасною технікою на загальну суму 670 тисяч гривень.

Кошти надав благодійний фонд Ріната Ахметова “Розвиток України” в рамках програми “Рак виліковний”. Крім цього, фонд придбав медзакладу устаткування для передпроменевої підготовки маленьких пацієнтів: наркозно-дихальний апарат та монітор оцінки стану хворого при проходженні комп’ютерної томографії. Також для дітей, які лікуються в онкодиспансері, відкрили ігрову зону. А відома співачка та художниця Анжеліка Рудницька влаштувала для маленьких пацієнтів майстер-клас з малювання.

Відтак, нині Рівненський центр променевої терапії - єдиний в Україні, який приймає на лікування онкохворих дітей. А їх зараз лише в області проживає 187. Крім того, констатують лікарі, з кожним роком дітей, хворих на рак, стає все більше. Так, у 2012 році в області виявили 31 дитину віком до чотирнадцяти років та 11 підлітків віком від п’ятнадцяти до сімнадцяти років, які мають злоякісні захворювання.

Загалом на розширення лікувально-діагностичної бази Рівненського обласного онкологічного диспансеру з фонду “Розвиток України” вже надійшло майже 27 з половиною мільйонів гривень, зауважила керівник програми “Рак виліковний” Вікторія Миколаюк. За її словами, це гарний приклад того, як державний медзаклад спільними зусиллями благодійників та влади в короткі строки перетворився на сучасний високотехнологічний центр. Завдяки державно-приватному партнерству в закладі відкрили Центр променевої терапії, блок брахітерапії, встановили телемедичне обладнання та підключили його до мережі. Як результат, сьогодні відбулася вже друга цього місяця он-лайн консультація з корекції тактики лікування складного випадку раку. Напередодні Всесвітнього дня захисту прав онкохворої дитини фахівці зі всієї України зібрали он-лайн консиліум, аби обговорити подальше лікування раку саме у юного пацієнта Рівненського онкодиспансеру.

21.02.2013



Рівне-Ракурс №10 від 21.02.2013p. 
На головну сторінку