Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №591 від 21.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#АЗС – ні

Суд програли, та здаватися не збираються

Суд програли, та здаватися не збираються

Вісімнадцятого лютого 2013 року колегія суддів Рівненського апеляційного господарського суду ухвалила залишити без змін рішення Рівненського господарського суду про подальше використання земельної ділянки на вул.Соборна, 420 під будівництво АЗС.

Окрім того, що суд розпочався з годинним запізненням, через недопуск рівнян у залу судових засідань між правоохоронцями і місцевими депутатами виникали конфлікти. Після переговорів 30 мешканцям Рівного вдалося потрапити на відкрите судове засідання. Судді не врахували під час судового засідання, що здійснюється прокурорська перевірка законності використання землі та будівництва АЗС. Крім того, не були враховані висновки про екологічну небезпеку на цій території під АЗС, а також рішення громадських слухань, рішення депутатів Рівнеради про припинення права оренди земельної ділянки та мораторію на будівництво АЗС у Рівному. На ці закиди представник ПП “Агата” лише відповідав, що предметом судового спору є право оренди земельної ділянки ПП “Агата” і аж ніяк не будівництво АЗС. Крім того, захисник ПП “Агата” не міг чітко пояснити, яку господарську діяльність проводить підприємство, скільки працівників працює на фірмі і чи має структура власні АЗС. Таким чином, він дав зрозуміти, що ПП “Агата” є лише ланцюжком для потужних нафтових компаній з метою отримання земельних ділянок за мізерну плату (123 грн. на місяць) під екологічно-небезпечне будівництво АЗС.

Судді після дебатів винесли рішення проти територіальної громади і почули лише представника ПП “Агата”.

- Під час суду рівняни помітили, що вся аргументація представника міської влади і третіх осіб - рівнян, не враховувалася. Проте, люди і надалі налаштовані рішуче і не збираються здаватися. Ми готові на акції прямої дії у випадку продовження будівництва АЗС. Суд програли, але рівняни зроблять все, щоб заправки не було. Міський голова, після повернення з Ірландії, зобов’язаний подати касацію у вищі судові органи і скасувати попередні рішення судів. Для забудовника бачу єдиний вихід, щоб уникнути соціальної напруги в місті і зберегти власний спокій, - це перепрофілювати будівництво з автозаправної станції, скажімо, на об’єкт соціальної інфраструктури чи громадської забудови, - прокоментував подальші дії голова постійної комісії Рівнеради, депутат Олександр Лащук.

21.02.2013



Рівне-Ракурс №10 від 21.02.2013p. 
На головну сторінку