Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №591 від 21.02.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#І знову на старті

Вибори… Вибори

Вибори… Вибори

На нинішньому тижні стала відома дата позачергових виборів до Рівненської обласної ради. Якщо не буде ніяких сюрпризів (на кшталт відсутності грошей), 21 квітня відбудуться вибори у п’яти округах.

Ця в цілому буденна, якщо не сказати рутинна, процедура (які б сили не провели своїх представників до обласного парламенту, розстановка позицій в обласній раді суттєво не зміниться) привертає серйозну увагу місцевих політичних сил та груп впливу. Чому? Все дуже просто. З одного боку, після більш ніж невдалої спроби отримати місце у Верховній Раді по 152 округу діючого міського голови Рівного Володимира Хомка, багато хто б хотів стати його наступником на посаді мера обласного центру, а для цього отримати крісло депутата обласної ради від Рівного було б дуже непоганим трампліном для майбутньої мерської кампанії, яка вже не за горами. Така ж картина і по інших вакантних округах в обласну раду.

Однак є й інша причина активності серйозних політичних гравців. Нинішня Верховна Рада має дуже багато шансів “не дожити” до свого конституційного терміну існування. Тобто, можливість дострокових виборів до парламенту стає чим далі, тим реальнішою. За таких умов як діючим депутатам-мажоритарникам, так і тим претендентам, які набрали на минулих виборах суттєвий відсоток голосів, бажано показати свої можливості. Якщо перші допомагатимуть близьким до них кандидатам на нинішніх виборах, то другі можуть і самі піти на чергові - позачергові перегони. Таким чином у найближчі два місяці політичне життя Рівненщини очікує серйозне весняне пожвавлення...

21.02.2013Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 21.02.2013p. 
На головну сторінку